Вести

СТЕФАНОВИЋ: СВИ ДОМАЋИ И МЕЂУНАРОДНИ ПОСМАТРАЧИ ДОБРОДОШЛИ СУ ДА ПРАТЕ ИЗБОРНИ ПРОЦЕС У СРБИЈИ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, разговарао је са председавајућом Делегације Европског парламента за Србију, Тањом Фајон, и известиоцем ЕП, Владимиром Билчиком, о предстојећим изборима у Републици Србији.

Разговору, који је одржан путем видео линка, присуствовао је и шеф Делегације ЕУ, Сем Фабрици, а Стефановић је упознао све учеснике о мерама које Влада Републике Србије предузима и које ће предузети, како би избори протекли у најбољем могућем реду.

Стефановић је рекао да су сви домаћи и међународни посматрачи добродошли да прате изборни процес у Србији, који је, како је нагласио, претходних месеци додатно унапређен изменом законске регулативе.

Стефановић је позвао представнике ОДИХР-а да упуте пуну мисију која ће пратити изборни процес, за шта ће им Србија, како је додао, омогућити све неопходне услове за рад.

Стефановић је упознао саговорнике и са мерама које ће бити предузете током изборног процеса, као и на сам дан избора, како би се очувало здравље грађана, а уједно омогућило да они несметано остваре своја законска права и гласају.

Истакао је да су политичке партије, које су до сада предале изборне листе, већ су започеле своје предизборне активности и све опције које учествују у изборном процесу имају простора на јавном сервису.

 

 

 

Извор: Танјуг