Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ ЧУВАТИ ИСКРЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО СА KИНОМ

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Народне Републике Kине Чен Бо и обавестио је о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу.

Вучић је упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој подршци Kине територијалном интегритету и суверенитету Србије, те је у исто време потврдио подршку Србије политици "једне Kине".

Амбасадорка Чен је истакла да је став Kине према једнострано проглашеној независности Kосова чврст и  непромењив и да ће Kина наставити са међународном подршком Србији по том питању.

Вучић је рекао да ће Србија чувати искрено пријатељство са Kином и наставити да развија билатералну сарадњу са Kином, као поузданим партнером, у свим областима, укључујући и област телекомуникација.

Вучић и амбасадорка Чен су се сагласили да пројекти на којима Србија и Kина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању и свеобухватном стратешком партнерству, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују. У исто време су разговарали о будућим пројектима у области инфраструктуре и сагласили се да се све припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор добро одвијају.

Вучић је, и током састанка са амбасадорком Чен, поновио одлучност Србије да задржи војну неутралност.

 

 

 

Извор: Танјуг