Вести

ТРИБИНА ОО СНС БАРАЈЕВО ''РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ''

У организацији Општинског одбора Српске напредне странке у Барајеву, одржана је трибина за пољопривреднике. На скупу су говорили члан већа ГО Барајево Саша Пајовић, задужен за област развоја пољопривреде, уређење пољопривредног земљишта и уређење и одржавање атарских путева у општини Барајево, државни секретар за пољопривреду у привредној комори Ненад Будимовић, проф.др. Драган Радојковић, проф.вет. Мирослав Валчић и секретар за пољопривреду управе града Београда Иван Сочо.

Говорило се о новом нацрту закона, исплати субвенција, руралном развоју, документу стратегије пољопривреде у наредних 10 година и усклађивању законских норми са Европском Унијом.

Општи је утисак да су средства ограничена због економске кризе, мада је овогодишњим државним буџетом једино Министарство пољопривреде остало у нивоу прошлогодишњег, док су свим осталим министарствима буџети умањени. Поред тога, ове године су субвенције за сточаре повећане, посебно за овчарство и козарство тако да је циљ државе да се учини бар мали помак како би се помогло сточарству које је у Србији на недопустиво „ниским гранама“, рекао је државни секретар  за пољопривреду у привредној комори Ненад Будимовић.

Такође члан већа за пољопривреду ГО Барајево Саша Пајовић, истакао је да су нам хитно потребне нове реформе и нови закони у пољопривреди,. Положај жене на селу, статус пољопривредника, неразвијено сточарство, нефункционалне субвенције, све су то проблеми који се морају што пре решити!