Вести

ДОБИЋЕМО ВЛАДУ НАЦИОНАЛНОГ СПАСА

Нова Влада Србије неће бити класична коалициона, већ политичко-технократског карактера, изјавио је политички аналитичар Драгољуб Анђелковић, који најављује неку врсту владе националног спаса.

Анђелковић је, упитан кога ће у Владу позвати лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић, одговорио да ће то бити и неке странке, а можда и само људи из тих странака, које имају унутарстраначки ауторитет и могу бити мост ка њима, или су компетентни за одређене области. Према његовим речима, у одређеном броју могу бити заступљени и људи који су ван страначког миљеа, стручњаци за одређење области. "Имаћемо, дакле, Владу иза које СНС у потпуности стоји, а на неки асиметричан начин ће у њу бити укључени и други, било, како рекох, да је реч о целини, деловима странака, или нестраначким стручњацима", прецизирао је Анђелковић.

Он мисли да је Србија у ситуацији да јој треба влада националног спаса, која има што шири капацитет, како када је реч о подршци јавности, тако и кадровски, за решавање проблема. "То није класична влада, нити је обична ситуација. СНС је сада баш зато добио поверење грађана, не што су напредњаци препознати као најпаметнији, најлепши, најбољи, већ као неко ко има шансе да нагомилане проблеме проба да реши.", објаснио је Анђелковић. Да би све то решили, додао је он, "њима треба Влада која превазилази класичне партијске оквире, као и коалиционе споразуме". "Зваће они, по мом мишљењу, људе из разних партија, можда чак и неке кадрове из Демократске странке, с којим сигурно неће улазити у коалицију. Мислим да ће се СНС обратити многима, а видећемо да ли ће се то завршити договором", закључио је Анђелковић.