Вести

Основана канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници Уредбу о оснивању Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја. Канцеларија ће кординирати пријем и дистрибуцију целокупне хуманитарне и друге помоћи упућене Влади Србије за угрожене у поплавама, одредити критеријуме и поступке расподеле помоћи и координирати процену и планове санације настале штете.

Канцеларија ће координирати сарадњу свих државних органа, јавних предузећа и установа у области помоћи и обнове на поплављеним подручјима. Влада Републике Србије донела је одлуку да се из републичког буџета издвоји 100 милиона динара за санацију штете коју су изазвале поплаве. Влада Србије је донела решење да се Црвеном крсту Србије без накнаде уступи роба у вредности од око пет милиона динара која ће бити подељена становништву угроженом у поплавама.

Влада је донела Уредбу о условима и начину привлачења директних страних инвестиција којом се стварају повољнији услови за улагања у Србију. Применом мера из ове уредбе ће, како се очекује, бити убрзан привредни раст, повећана стопа запошљавања и изградња инфраструктуре у Србији.