Вести

БРНАБИЋ: МИСЛИМ ДА ЈЕ ЕУ ПУТ НАЈБОЉИ ЗА СРБИЈУ

План развоја Србије до 2027. представљен је у Београду, протоколи о слободном тржишту потписани су у Скопљу, прва средства из Плана за раст Западног Балкана могли бисмо да добијемо у мају или јуну, а Владу Србије до 15. марта.

"Ја мислим да је довољан сигнал за ЕУ и да сви одговорни у ЕУ знају какав је значај Србије и раде на томе, а кад је реч о чланству у ЕУ свака држава чланица мора да каже да у значајном броју чланица нема апетита за проширењем али они то јасно неће да кажу него пребаце лоптицу у наше двориште па кажу ви то нисте добро урадили, или јесте урадили али нисте срцем и душом", рекла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, гостујући на Курир ТВ, подсетивши на сусрет Урсуле фон дер Лајен и председника Србије Александра Вучића у Давосу који је био присан, пријатељски и да она врло добро зна шта све Србија ради.

"Мислим да је ЕУ пут најбољи за Србију а што се тиче састанка у Скопљу добро је што постоје такви састанци и што ЕУ све више инсистира на сарадњи са Западним Балканом, и што се инсистира на дијалогу, који је увек добар ", рекла је Брнабић подсећајући на план ЕК вредан 6 милијарди евра а ми смо свој предлог већ представили - до 2027.

"Тај план... две ствари су на којима је председник инсистирао - први, социјална кохезија, да сви заједно учествујемо у остварењу тог плана попут снимка водича са Радан планине, па Вучко из Горобиља који је говорио колико су важни путеви њему као произвођачу млека, па људи са Каблара...", појашњава Брнабић подсетивши и на изванредан пројекат на Каблару од ког тамошњи мештани много очекују.

"Људи су наставили самоиницијативно да шаљу те видео-поруке... Друга порука председника била је што је константно током презентације позивао привреду и приватнике да се јаве и учествују ако су заинтересовани за бање, па за "ЕXРО 2027". У ствари је порука: Хајмо сви заједно! Дајте капитал, држава ће помоћи, са дозволама, ажурности, ефикасности. Ово је јак план", рекла је Брнабић.

 

О "ЕXРО 2027"

"Ми те бенефите већ осећамо још од дана када смо добили организацију, очи света отад су упрте у нас, била је то велика борба САД, Аргентина... Били смо аутсајдери, "ундердогс", а кад је Србија почела да се пробија и победила - мук! А Шпанија је толико новца уложила, промотер је био Антонио Бандерас, пола владе било је тамо, организовано је било и гледање на трговима... Тај имиџ Србије толико је додатно унапређен самог тог дана, посебно у овако затегнутим и комплексиним околностима, најлепша промоција Србије у овако тешким временима... Стварање тог новог града допринеће нашем БДП... Капа доле председнику и Синиши Малом, све указује да ће наш БДП, све што створимо до те 2027, прећи 92 милијарде а може да иде и до 100 милијарде", рекла је Брнабић уз подсећање да смо 2012. стварали нешто мало више од 30 милијарди.

"Србију 15. фебруара чека још једна велика и важна вест", најавила је Брнабић која је нагласила и да је јако важна ствар и јако добро за Србију јучерашње потписивање протокола о слободном тржишту радне снаге.

 

О изборима

Брнабић се дотакла и избора као и ЕП дебате која како јој се чини није имала велику посећеност.

"Срамотно је да имате домаћу опозицију која оспорава суверенитет своје земље и тражи међународну истрагу", рекла је Брнабић која је поменула и посматрача Фридеа који је рекао да лично није видео неправилности ни на једном изборном месту које је обишао али да је чуо да постоји.

"Па и ја сам чула да Јети постоји, али га нико никад није видео", додала је Брнабић рекавши да је већ 17. увече на дан избора победа са милион гласова разлике била је неупитна.

 

 

 

 

Извор: Курир ТВ