Вести

БРНАБИЋ: ПРОЈЕКТОВАН РАСТ БДП ОД 3,5 ОДСТО У ОВОЈ ГОДИНИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој је истакнуто да пројектован раст БДП за 2024. годину износи 3,5 одсто.

Брнабић је навела да су грађевинарство, путна инфраструктура, туризам, услуге и нова тржишта области које су кључне за остваривање планираног привредног раста, што се показало и у протеклој години.

Премијерка је оценила да је детаљно сумирање резултата из протекле године важно како би наставили са растом привреде који је планиран за 2024. годину, и похвалила остварени раст од 2,5 одсто у 2023. години.

Према њеним речима, план "Србија 2027" за период од 2024. године до 2027. године предвиђа свеобухватни развој Србије, међу којима су програми за подизање животног стандарда грађана, пројекти у области науке и технологије, образовања, развоја инфраструктуре, индустријализације, енергетике, екологије, пољопривреде, здравства, туризма, као и у другим областима од националног значаја.

 

 

 

Извор: Танјуг