Вести

БРНАБИЋ: ТАДИЋУ НИСУ МОГЛИ ДА ЗАПРЕТЕ ПОВЛАЧЕЊЕМ ИНВЕСТИЦИЈА, ЈЕР ИХ НИЈЕ НИ БИЛО

Председница Владе Републике Србије  Ана Брнабић поручила је данас да је бившем председнику Борису Тадићу било лакше да преговара о Косову и Метохији, јер нису могли да му запрете повлачењем инвестиција, ни затварањем радних места, а ни европским интеграцијама, јер то није ни постојало.

Брнабић је то навела реагујући на објаву профила "Детектор лажи" који је поделио на Твитеру део Тадићеве изјаве за Н1 где тврди да је Александар Вучић урадио "1000 пута горе ствари од њега".

"Детектор лажи" изнад снимка објавио је и шта Вучић никада није урадио.

"Никада није помиловао Куртија 2001. године, дозволио погром Срба 2004. године, дозволио независност Косова 2008. године, није нас он укопао питањем Међународног суда  правде 2008. године, није он изместио преговоре из УН у Брисел 2011. године", наводи у објави "Детектор лажи".

Брнабић у својој објави указује да Тадићу нису могли да запрете повлачењем инвестиција, јер их није ни било,  ни затварањем радних места, јер у "Тадић и екипа сами угасили преко 400.000 радних места",  ни европским интеграцијама, јер су почеле тек 2014. године. 

"Нису могли ни тиме да ће Приштина прогласити независност, јер то је знао - па је послао Борка да замоли Американце да помере проглашење за после избора. Прича се да је, поред молбе да се само мало помери проглашење независности (да прођу избори)..", навела је Брнабић.

Брнабић је додала да је Тадић замолио да му не забрањују да настави да се извињава Хрватској због етничког чишћења Срба и да су му рекли: "Ако ћутиш на проглашење независности Косова (а за које смо тајминг ускладили са тобом), ми ћемо ти дозволити да наставиш да се извињаваш Хрватској. Тако и би", констатовала је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг