Вести

БРНАБИЋ: УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И ШВАЈЦАРСКЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Швајцарске Урсом Шмидом о наставку билатералне сарадње и јачању економских и трговинских веза између две земље.

Амбасадор Шмид је оценио да су билатерални односи Србије и Швајцарске добри, додавши да би учесталија размена посета на високом нивоу допринела јачању односа на свим нивоима.

Шмид је истакао да су инвестиције швајцарских компанија у Србији знатне, истакавши да има потенцијала за нова улагања и ширење сарадње.

Шмид је честитао Србији на успешном организовању и спровођењу вакцинације против Kовид-19.

Брнабић је рекла да је Србија заинтересована за продубљивање свеукупне сарадње, оценивши да су економски односи традиционално добри и разноврсни, што отвара простор за интензивирање економске и инвестиционе сарадње у наредном периоду.

Брнабић је истакла да је дигитализација један од кључних приоритета Владе Србије, изразивши захвалност на подршци Швајцарске у том важном сегменту јер се показало да је швајцарски модел примењив у Србији и даје одличне резултате.

Брнабић је нагласила да је изградња научно-технолошких паркова и развој система дуалног образовања ради јачања наших привредних капацитета и што већег запошљавања младих, за Србију од посебног значаја, додајући да се нада да ће сарадња у овим областима бити интензивирана у будућности.

 

 

 

Извор: Танјуг