Вести

ГЛИШИЋ: ОПОЗИЦИЈА УСВАЈА МОДЕЛ ПОНАШАЊА ОД СВОЈИХ ИДОЛА ИЗ ПРИШТИНЕ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао је, коментаришући најаве да се припрема хаос приликом конститутивне седнице од стране опозиције, да то није ништа ново од опозиције.

"Тај модел са бацањем сузавца у скупштини опозиција преписује од својих идола из Приштине. Аљбин Курти је тако наступао у тој њиховој самозваној скупштини, бацањем сузавца на посланике и изазивањем инцидената, и то је очигледно сада модел за српску опозицију која је изгубила изборе на свим нивоима у Србији који су одржани у децембру", рекао је Глишић.

Конституисање полако тече што се тиче локалних самоуправа, то све иде својим током поштујући се закон и поштујући се воља грађана Србије", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да ће се на конститутивној седници Скупштине града Београда видети да ли има већине или ће се ићи на нове изборе средином године, а да је половина општина у локалним самоуправама у којима су 17. децембра одржани избори већ конституисана.

"Видећемо у Београду када буде била конститутивна седница Скупштине града да ли има или нема већине. Ако је нема, ићи ћемо на изборе када будемо ишли и у овим општинама које доспевају за јун-јул, па ћемо онда да придружимо и Београд. Свакако тада иду и све београдске општине", рекао је Глишић за ТВ Пинк.

Глишић је подсетио да је у свих 66 општина листа коју је предводио Александар Вучић победила, а најавио је и да ће се на јесен направити пресек да се види ко је шта урадио од оних људи који су изабрани током јануара.

"Што се тиче републичке листе имамо апсолутну већину, али наравно са нашим традиционалним партнерима разговарамо и разговараћемо да та подршка буде што шира, да већина можда буде и двотрећински изражена у односу на укупан број мандата", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да ће се и у Покрајини ићи на што шире договоре са оним људима који желе посвећено и поштено да раде.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк