Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИK РАДОЈИЧИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ БАРАЈЕВУ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић  данас је посетио општину Барајево где је разговарао са председником Слободаном Адамовићем и његовим сарадницима. Овом приликом су председник Адамовић и градоначелник Радојичић  обишли  градилишта спортске хале и постројења за пречишћавање отпадних вода у насељу Гај.
Највише је било речи о томе шта је у претходном периоду урађено, али и о актуелним радовима и будућим плановима у Барајеву.
– Можемо да апострофирамо да је на територији Барајева изграђено сто километара путева и урађена је реконструкција два канала, река које су потенцијално могле да праве проблеме у случају већих падавина. Поред једног од канала уређено је и шеталиште. Један од најзначајнијих пројеката јесте изградња спортске хале, која ће се одвијати у три фазе. Тренутно су у току радови на првој фази у вредности триста милиона динара. Велика је важност овог пројекта јер ће у том објекту грађани Барајева моћи да се баве спортом. У плану је такође и да се направи спортски центар са базеном, што ће бити важно за клубове који ће ту моћи да долазе на припреме. Једно од важних питања јесте и третман отпадних вода, због чега смо обишли постројење у насељу Гај, које се тренутно гради. Вредност тих радова износи 125 милиона динара – рекао је Радојичић.
Председник Адамовић је градоначелника упознао и са плановима за изградњу школе у Мељаку, а такође предстоји и реконструкција основне школе у Баћевцу, за коју је урађена комплетна дикументација.
Адамовић је такође истакао да ће се у насељу Гај градити Центар за боравак деце са сметњама у развоју, али је такође упознао градоначелника са чињеницом да су му се недавно обратили грађани који су изнели примедбе и забринутост због прераде опасног отпада и дима који се осећа у ваздуху. Адамовић је предочио градоначелнику шта је све до сада ГО Барајево учинила и коме се све обратила, али и затражио подршку и помоћ Радојичића у решавању овог проблема, јер како истиче Адамовић, здравље и безбедност становника Барајева су неприкосновено на првом месту.
- Поносан сам на то што смо заиста пуно урадили до сада, али желим да истакнем да ми је примарни циљ да се моји суграђани осећају безбедно и заштићено и да живе у здравој средини. Такође, не желимо ни да угрозимо пословање фирми на нашој територији без основа, зато смо и предузели кораке да испитамо све околности, јер нам је истина заиста преко потребна, а још једном напомињем Барајево као еколошки чиста средина је апсолутни приоритет. Ништа није битније од здравља, ни важније од наше деце. - закључио је Адамовић.
 
 
 
Извор: Градска општина Барајево