Вести

ПОСЕТА ГРАДСКОГ МЕНАЏЕРА ГОРАНА ВЕСИЋА

Градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈКП „Београд пут ” Иван Тејић обишли су  асфалтирани крак Карађорђеве улице у Великом Борку у општини Барајево, којим су грађани овог дела града први пут добили асфалт до својих кућа.

Весић је изразио задовољство што још једна улица у Барајеву добила асфалт и најавио да за Барајево долазе бољи дани. –Град Београд је ове године доста уложио у обнову инфраструктуре у Барајеву, што је у складу са нашом политиком да се више улаже у приградска насеља, јер су она до сада била запостављена. Тачније да све делове града третирамо на једнак начин, како се грађани из приградских насеља не би осећали као грађани другог реда, што је до сада био случај – навео је Весић. Он је подсетио да општина Барајево, која је удаљена 25 километара од центра, има проблеме, због чега Град Београд покушава да са новим руководством општине покрене инфраструктурне пројекте, али и привредне и туристичке потенцијале ове општине. Весић је додао да је Град Београд преко СИЕПА-е, државне Агенције за привлачење страних инвестиција, први пут представио своје потенцијале и, пре свега, с нагласком на пригарадске општине као што су Сопот, Младеновац, Лазараевац, Обреновац и Барајево.

–Циљ нам је становници Барајева имају посао, како би остали овде и како би ова општина коначно почела да се развија. Надам се да за Барајево долазе бољи дани, као и да ће Град Београда већ у наредној години покренути низ пројеата, како би се њени мештани осећали као грађани Београда – закључио је градски менаџер. Рафаиловић је прецизирао да је асфалтирана улица у дужини од 210 метара, чија вредност радова прелази више од три милиона динара. –Задовољство је што је сада грађани овог дела престонице могу да изађу из својих дворишта на асфалтирану улицу. Овом акцијом показујемо да грађани Барајева нису грађани другог реда, и да на исти начин третирамо грађане Савског венца, Врачара и свх осталих београдских општина. Најбољи доказ је да је Град определио за општину Брајево више од 50 милиона динара за саобраћајну инфраструктуру у 2015. години – указао је Рафаиловић.

Народни посланик из општине Барајево Владимир Петковић захвалио се градској власти на решавању нагомиланих проблема у тој општини , пре свега на путној инфраструктури. –После много година осећамо да нисмо грађани другог реда и надамо се да ће овај добар тренд решавања проблема наставити и у наредним годинама – истакао је Петковић.

Верица Томић, поред чије куће пролази нови асфалт се захвалила Граду Београду и градском менаџеру Горану Весићу на испуњеном обећању из августа ове године. Она је истакла да члановима породице Тодић посебно значи нови пут, с обзиром да имају фарму крава из које на месечном нивоу пласирају више 1.300 килограма сира на Видиковачку пијацу.

Градски челници су потом посетили фарму крава породице Томић као и Парохијски дом у Барајеву.