Вести

ШАПИЋ: БЕОГРАД НЕ СМЕ ДА СТАНЕ, СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Први на изборној листи "Александар Вучић-Београд не сме да стане" и кандидат за градоначелника Александар Шапић поручио је да само они који су злонамерни не виде колико су Београд и Србија напредовали током последњих 10 година.

Шапић је на предизборном скупу СНС-а у Београду рекао је да само онај ко не жели да види не примећује булеваре, вртиће, школе, обилазницу, Прокоп, аутобуску станицу, и нови град - Београд на води.

"Само онај који не жели да види, не види колико су Београд и Србија данас другачији, колико су економски стабилни, колико су перспективнији. После много година су људи почели да се враћају у нашу земљу. Београд је постао атрактиван и за многе стране грађане. Долазе млади људи, отварају се нове фирме. Нећу о томе данас говорити, зато што је то очигледно", рекао је Шапић.

Шапић се осврнуо и на питање васпитања деце у школама и вртићима које је, како је рекао, изузетно важно.

"Поставићу питање, шта ћемо сутра нашу децу да учимо у вртићима и школама, уколико они буду у прилици да воде Србију или да воде Београд. Хоћемо ли да их учимо да бата и сека више нису бата и сека него дете један и дете два? Хоћемо ли да их учимо да мама и тата више нису мама и тата него родитељ један и родитељ два? Хоћемо ли да их учимо да је српски народ геноцидан народ", упитао је Шапић.

Такође, упитао је да ли би требало да се деца уче да Косово и Метохија нису саставни део наше земље.

"Докле год ми будемо водили Београд и докле год ми будемо водили Србију, Косово и Метохија ће остати саставни део наше земље. Српски народ ће бити оно што је био кроз читаву своју историју. Хуман, поштен и частан народ, који је увек помагао свима којима може да помогне", поручио је Шапић.

Додао је да се Србија током последњих година налази у изузетно тешкој ситуацији.

"Како због геополитичких дешавања, тако и због ситуације у којој су нас довеле претходне генерације и они који су нас водили претходних деценија", рекао је Шапић.

Шапић је истакао да председник Србије Александар Вучић има велику улогу у историји српског народа и друштва.

"Знам колико му је тешко, не само данас него свих ових година, да игра стално између чекића и наковња. Да паралелно подиже економију Србије, да се не замери ни једнима ни другима, пошто нас многи држе на нишану. Да не одустане од суштинских вредности за које смо се сви ми борили, за које су се наши преци борили и које треба да оставимо сутра нашим потомцима", нагласио је Шапић.

Шапић је навео да из тих разлога он верује Вучићу и поручио му да поведе Србију у сигурну и стабилну будућност.

"Ни Србија ни Београд не смеју да стану, а одговорност је велика због свих наших поколења и будућих генерација", поручио је Шапић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести