Вести

ШАПИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ЋЕ ДА ВОДИ РАЧУНА О СВИМА

Кандидат за  градоначелника Београда на листи "Београд не сме да стане" Александар Шапић изјавио је да је та листа на београдским изборима добила између 38,7 и 39 процената, а  "Србија против насиља" између 32,7 и 33,1 одсто.

Шапић је рекао на конференцији у изборном штабу СНС да се ти подаци односе на 58-59 обрађених бирачких места.

"Значи отприлике је разлика пет процената у овом моменту, процене су да то може да иде доле до четири и горе до 5,5. Значи разлика у сваком случају неће бити мања од четири процента када се буде завршио изборни процес", истакао је Шапић.

Шапић је рекао је да је трећа НАДА на између 5,7 и шест процената, четврти је Несторовић са око 5,4 одсто односно између 5,2 и 5,6 одсто.

И последњи је СПС од оних који пролазе у градску скупштину и они су на око пет  процената.

"Када се то у овом моменту претвори у мандате, ми смо 48 или 49", рекао је Шапић.

 

Узели смо у Београду између 20.000 и 25.000 гласова више

Шапић је изјавио да је листа "Србија не сме да стане" у Београду узела више гласова од осталих и процентуално и номинално будући да је освојила између 20.000 и 25.000 гласова више него на претходним изборима.

"Нека нас увек овако побеђују", рекао је Шапић.

Шапић је додао да опозиција у Београду неће моћи да формира власт без Бранимира Несторовића.

"Без Несторовића, човека са којим су се највише спрдали, не би ме чудули да се сада сете да он није тако лош педијатар. Показаће време како се одвија", рекао је Шапић.

Шапић је рекао да је СНС отворен за преговоре, али да ако други не буду хтели коалицију "неће да плачу".

"Хвала свима који су препознали важност момента. Ово су били вредносни избори који треба да определе како Србија иде. Хвала на изласку у оволиком броју. Ми смо показали да смо били расположени да се мењамо и спремни смо и даље. Ако будем градоначелник бићу градоначелник свима, као што ће и СНС да води рачуна о свима. Волео бих да ово буде последња кампања где су се износиле одређене ствари попут вређања породице. Спреман сам да наставим где сам стао", рекао је Шапић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг