Вести

Селаковић: Млади СНС-а за будућност Србије

Групу младих из целе Србије, који су први пут кандидати за посланике СНС-а, представио потпредседник главног одбора напредњака Никола Селаковић. На изборној листи СНС има више од 40 кандидата млађих од 35 година, истакао Селаковић.
Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Никола Селаковић представио је данас групу младих из целе Србије, који су први пут кандидати за посланике листе "Александар Вучић - будућност у коју верујемо" истакавши да су они "потпис СНС за будућност Србије".
Селаковић је, на степеништву Дома народне скупштине, представио младе за које је рекао да први пут учествују у политичком животу Србије и да су, верујући у лидерство шефа напредњака Вучића и оно за шта се бори СНС, спремни да граде бољу и лепшу слику о Србији ангажовањем у парламенту.
Према његовим речима, на изборној листи СНС има више од 40 кандидата млађих од 35 година.
"Ови млади су део оне Србије који је свестан шта може да донесе бољитак, побољша економске мере, донесе нова радна места, а посебно за њих, односно за младе. Ово је наш потпис за будућност Србије за разлику од потписа који су ставили Драган Ђилас и Зоран Живковић, а који значи повратак у време корупције и странпутице", казао је Селаковић новинарима.
Селаковић је додао да такву Србију, како је нагласио, какву симболизује потпис Ђиласа и Живковића, треба оставити у прошлости.
Закључио је да су млади које је представио мали, али одабран део Србије који, у политици коју представљају Вучић и СНС, види излаз из учмале слике Србије и гледа ка будућности.
Селаковић је нагласио да је СНС привукао пажњу младих јер има у просеку најмлађе руководство на политичкој сцени Србије.
Потпредседник Извршног одбора Александар Јовичић рекао је да је циљ младих да као будући посланици допринесу да се реформе у друштву спроведу брже, заустави одлиз мозгова и настави борба против корупције и криминала.
Позвао је младе да подрже СНС на предстојећим изборима и да се укључе у политички живот Србије.
Михајловић: Недопустиво да Војводина има "џепове сиромаштва"
Потпредседница СНС-а Зорана Михајловићева је приликом посете Општинском одбору СНС-а у Житишту указала да је недопустиво да Војводина има градове у којима је просечна плата испод нивоа просечних плата у Србији, као и да је недопустиво да Војводина буде регија у којој расте незапосленост за разлику од централне Србије у којој, како је казала, расте запосленост.
Поручила да је недопустиво да Војводина, као једна од најзначајнијих регија, има "џепове сиромаштва" као што је општина Житиште.
"Ми из СНС сматрамо да је могуће направити амбијент да се овде улаже и отварају предузећа и због тога већ сада техничка влада прави национални државни план приоритета улагања по локалним самоуправама", рекла је Михајловићева.
По њеним речима, локалне самоуправе и влада ће заједнички одредити који су то делови Србије и Војводине у које ће се, пре свега, улагати.
Од локалне самоуправе у Житишту, како је казала, очекује се да ће заједнички са владом да нађе начин како да се отворе нова радна места.
"Овде је озбиљан проблем и питање Агрожива. То су ствари које стоје испред нас и које морају бити решене у што краћем временском периоду, како се људи не би плашили за своја радна места и како би наставили са производњом", закључила је Михајловићева.
СНС је са коалиционим партнерима прва предала листу за ванредне парламентарне изборе 16.марта.