Вести

СТЕФАНОВИЋ: РАЗМОНТИРАЛИ ВОЈСКУ, ПА САД ЛАЖУ О ВОЈНОМ РОКУ

Одлука о редовном служењу војног рока, уколико буде донета, важиће једнако за све младе људе, рекао је потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић.

Коментаришући информације према којима ће војни рок моћи да избегну они који плате оценио да је реч о "лажној бризи за сељачку и радничку децу коју данас показују одређени политичари бившег режима".

"То је толико лицемерно да је тешко и коментарисати је. Колико им је стало до те деце и наше земље, демонстрирали су већ док су били на власти када су оставили без посла родитеље исте те деце, распродали и позатварали фабрике и разорили привреду Србије", рекао је Стефановић.

Стефановић је навео да ће уколико буде донета одлука о одмрзавању обавезног служења војног рока она важити за све младе, без обзира на њихово материјално стање или било шта друго.

"Свакодневно измишљање лажних теза о војном року, наводну забринутост за сиротињу и стање у војсци слушамо ни мање ни више него од људи који су Војску Србије размонтирали и ослабили да је имала један и по исправан авион после њихових трансформација и који су, не питајући народ, хтели да је уведу у НАТО", рекао је Стефановић.

Стефановић је поручио да ће Србија наставити да јача своју војску у интересу нашег народа.

"Војска је не само наша дика и понос, већ и бедем сигурности наше отаџбине јер одвраћа свакога макар и од помисли да би могао да је угрози. Јака војска гарантује стабилности, а тиме и даљи развој Србије и бољу будућност деце и младих у нашој земљи", закључио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг