Вести

ВЕСИЋ: KУПИЋЕМО 70.000 ТАБЛЕТА ЗА ДЕЦУ ОД ПРВОГ ДО ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Сви ученици од првог до четвртог разреда у Београду добиће бесплатно таблете и дигиталне уџбенике, најавио је заменик градоначелника  Београда Горан Весић.

"У Београду имамо 66.573 деце у основним школама, имамо око 1.200 деце у специјалним школама. Kупићемо 70.000 таблета и свако дете ће добити бесплатан таблет. Родитељи ће потписивати, реверс, јер ће бити и у обавези да их врате у исправном стању. У мају ћемо такође расписати конкурс за дигиталне уџбенике, ми их нећемо бирати, то ће радити школе, а наш посао биће само да уговоримо цену по којој ће се куповати", објашњава Весић, и додаје да ће у сарадњи са Телекомом Србије појачати интернет по школама, али и да ће деци која немају услова код куће такође обезбедити интернет.

"Школе ће направити списак породица које немају средстава. Свако дете ће имати интернет код куће, као и по школама", додао је Весић.

Весић је додао да ће се о старијим разредима разговарати наредних година, али и најавио постојање дигиталних учионица.

 

Град ће гласати против скраћивања радног времена угоститељских објеката

"Уколико се скрати радно време, изгубићемо једну смену. Мора да постоји мера између економије и јавног здравља. Ми смо већ дали преко милион вакцина, ради се на колективном имунитету. Ви у ресторану можете било када да се заразите. Проблем су ноћни клубови. Суштина је поштовање мера. Људи праве журке и у осам ујутру. Kомунална то затвара због непоштовања мера", рекао је Весић коментаришући радно време ресторана и кафића у Београду за време епидемије короне.

Весић је најавио и да ће на Београдском сајму данас бити вакцинисана прва група београдских таксиста, који су се Скупштини града пријавили за вакцинацију.

Весић је подсетио да је Град позвао београдске таксисте, који имају лиценце за рад, да се пријаве за добровољну вакцинацију.

"Донели смо одлуку да се таксистима омогући приоритетно вакцинисање јер су услови у којима раде такви да је немогуће обезбедити прописану епидемиолошку дистанцу, и због тога што су свакодневно у контакту са великим бројем клијената, од којих неки могу да буду заражени. Зато смо одлучили да затражимо да ови људи буду приоритетно вакцинисани, те ће сутра бити вакцинисано првих 250 таксиста", навео је Весић.

Подсетио је да су вакцинисани запослени из градских предузећа "Београдски водовод и канализација", "Градска чистоћа", "Зеленило Београд", комунални милицијаци, возачи ГСП-а, геронтодомаћице, запослени у центрима за социјални рад, васпитачице, они који раде на шалтерима и имају највише контакта са странкама, у инспекцији и други.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк