Вести

ВЕСИЋ: НАСТАВИЋУ ДА ОБИЛАЗИМ МЕСТА КОЈА ПРИПАДАЈУ БЕОГРАДУ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је Арнајево, Лисовић и Велики Борак, насеља у приградској општини Барајево, где је са мештанима у својој "путујућој канцеларији" разговарао о њиховим проблемима.

Весић је истакао да је добио више од 400 мејлова људи који су га позвали да дође у приградске општине како би решио неке од њихових проблема и рекао да ће наставити да у "Покретној канцеларији Горана Весића" обилази места која припадају Београду.

"Решавање неких проблема захтева више новца и рада, али ако се будемо добро организовали можемо учинити да свако место буде боље за живот", рекао је Весић.

Навео је да је највећи проблем мештана насеља Арнајево недостатак воде, а који ће, како је рекао, бити решен до 15. октобра.

Додао је и да ће у наредне две године Град решити проблем канализације у том месту.

"Постоји велики број проблема који треба да се решавају. Направили смо записник о свему што треба решити и после 5 или 6 месеци ћу доћи да видимо шта смо урадили", рекао је Весић.

Весић је навео да је Град организовао да дечије представе гостују по приградским насељима, па ће деца, како је рекао, имати прилику да погледају представе без одласка у позоришта.

"Деца ће моћи да гледају представе и неће зависити од тога да ли њихови родитељи имају времена да их одведу у град да погледају представу", рекао је Весић.

Додао је и да му је посебно драго што велики број мештана долази да разговора са њим истичући да проблема има пуно али да људи, како наводи, верују да Град може да реши њихове проблеме.

На питање новинара како коментарише што постоји велика разлика у условима живота у Београду и приградским насељима, Весић је рекао да је одувек постојала та разлика, али да се његова политика већ седам година заснива на томе да се много више средстава улаже у приградске општине.

"Суштина је повезати Београд инфраструктурно, да може да се живи у Барајеву а ради у Београду. Зато је важан пројекат БГ воза, када се уради дупли колосек мештани ће имати на сваких десет минута воз и могу да живе овде, а да раде у Београду и обрнуто", рекао је Весић.

Весић је рекао, одговарајући на питање да ли је обилажење приградских насеља покретном канцеларијом део изборне кампање, да је његов посао откада је ступио на функцију рад на терену и решавање проблема људи, те да је он у "кампањи" рада.

"Свако ко ми каже да сам у кампањи позивам га да устане у пет ујутру, па нека дођу да разговарају са људима и реше макар један проблем", рекао је Весић и додаје да ће наставити са обиласком приградских насеља јер је оценио да то даје резултате.

 

 

Извор: Танјуг