Вести

ВЕСИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ ШТО ВИШЕ МЛАДИХ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је пункт за вакцинацију у Дому здравља на Лабудовом брду где је организована имунизација послодаваца и привредника који послују на територији општине Раковица. Догађају су присуствовали члан Градског већа Филип Марјановић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник општине Милош Симић.

Весић је овом приликом нагласио да је општина Раковица једна од најбољих општина у Београду када је у питању вакцинација.

"Закључно са јучерашњим даном вакцинисали су око 54 одсто пунолетног становништва и вероватно ће данас прећи тај проценат. Овај податак говори да се у општини Раковица заиста добро ради. Прве три општине по вакцинацији су Стари град, Врачар и Савски венац, а Раковица има структуру становништва која је можда и неповољнија у односу на друге општине, а има много бољи проценат вакцинације", рекао је Весић.

Весић је додао да је у Београду закључно са јучерашњим даном вакцинисано 712. 923 лица, односно 51,2 одсто, а ревакцинисано скоро 617. 000 грађана, односно више од 44 одсто.

"Ми се као Град приближавамо нашем циљу да у јуну имамо 750.000 вакцинисаних, што ће нам, уз оне који су прележали инфекцију, омогућити да се вратимо нормалном животу. Вакцинација је зато важна јер значи да ћемо моћи поново да радимо, да достигнемо друге државе када је у питању економија. Зато је неопходно да се што више људи вакцинише, а сада је важно да се вакцинише што више младих", рекао је Весић.

Весић је подсетио да је у Београду најодговорнија била популација између 65 и 74 године, у којој је вакцинисано више од 80 одсто, али да су сада на реду млађи.

"Јун је месец када ће се у Београду поново организовати концерти, свадбе и све оно што смо чекали свих ових месеци, а то не би било могуће да се грађани нису вакцинисали и да Београд није најбољи када је у питању вакцинација у Србији", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг