Вести

ВУЧЕВИЋ: НАШ НАРОД ИМА ПРАВО НА БУДУЋНОСТ И БОЉИ ЖИВОТ

Председник Српске напредне странке и први на листи "Александар Вучић-Србија не сме да стане" Милош Вучевић изјавио је да је та листа најснажнији мотор напретка Србије, најснажнија брана пропадања Србије да се Србија не врати у период до 2012. у године пораза и безнађа.

"Пред Србијом су важни и судбоносни избори, али и једноставни, јер је пред грађанима лак и једноставан избор - са једне стране су они који су упропастили земљу, а са друге стране је листа која нуди одговор на све то, која је мотор и покретач напретка Србије листа "Александар Вучић Србија не сме да стане", поручио је Вучевић.

Вучевић је нагласио да би победа те друге стране била "нокаут за Србију и завршни ударац за наду да имамо право на бољу будућност".

"Пред грађанима су важни, судбоносни избори али и лаки једноставни. Пред грађанима се 17. децембра са једне стране бити они који су опљачкали целокупну  нашу  привреду, који су поништили све што смо стварали деценијама који су нас осрамотили у иностранству, обезвредили нас, због своје грамзивости украли нашу будућност, они који су блокирали путеве јер желе да Србија опет стане само да би њима било боље и са друге стране имате само једну листу, једну политику и одговор на ту погубну политику која је упропастила Србију до 2012. године. Имате нас и листу Александар Вучић Србија не сме да стане", рекао је Вучевић.

Према његовим речима, глас за другу листу вратио би Србију у године безнађа, пораза, сиромаштва и пљачкања и грађана и државе. 

То би био глас, како је рекао, за оне који желе да нас врате у године када смо морали да се стидимо једни других, јер су нас водили они најгори, "када нас је водила жута елита, они који би и данас опет да пљачкају Србију".

"Тада је свима било лоше. Свако од нас је живео теже него што је то данас. Само њима, тој малој групи, коју је и тада и данас предводио Драган Ђилас било је боље", рекао је Вучевић и нагласио да зато листа "Србија не сме да стане" има одговор на те изазове.

"Имамо одговор, имамо решење, то јесте победничка листа, Александар Вучић-Србија не сме да стане", рекао је Вучевић.

Подсетио је да представници те друге листе кажу да ће да саставе неку владу од свих њихових листа и позвао грађане да замисле каква би то влада била.

"То би било горе него што народ каже када су рогови у врећи. Само око једног би могли да се договоре, око поделе, око пљачке плена, а то су државне и народне паре. И после такве владе, верујте ми, камен на камену не би остао у Србији", навео је Вучевић и оценио да би тада буквално све нестало и све би било поништено.

Како је рекао, ти људи би Србију вратили у године када смо губили.

"То би био нокаут за српску државу. То би био завршни ударац за наду да имамо право на бољу будућност. То би био пораз наших националних интереса. То би био пораз за наду да ће грађани сутра живети боље него у прошлости када су државу водили они који би данас да је пљачкају", рекао је Вучевић.

Додао је да управо из тог разлога разуме председника државе Александра Вучића када каже да не види како политички може да сарађује са таквом владом, која би била влада националне пропасти.

"И баш зато, драги пријатељи, Србија не сме да стане. Србија не сме да стане јер наш народ има право на државу", рекао је Вучевић и додао да српски народ има право на слободу, на мир, на политичку стабилност.

"Наш народ има право на бољи живот и наш народ као и други народи има право на будућност. На нешто што с правом очекујемо да буде боље, јер за то радимо, за то живимо", рекао је Вучевић и нагласио да управо из тог разлога сви са листе, "Александар Вучић-Србија не сме да стане" имају јасан циљ и из чистог срца излазе пред грађане.

Зато, како је рекао, траже подршку да у наредне четири године заједнички остваре те циљеве.

"Желимо да Србија буде модерна и снажна, економски, технолошки развијена држава. Србија 2027. Србија која се не стиди свог културног наслеђа, своје духовности, свог историјског националног ДНК. Србија која иде у победе, која слави живот, која слави децу и сутра њихову децу. Ничега се не одричемо што нас је красило и што нас одређује, ни у прошлости ни у садашњем ни у будућем времену. Тих вредности се никада и ни за шта нећемо одрећи, као што се никада и ни по коју цену нећемо одрећи Косова и Метохије и пре свега нашег народа на Косову и Метохији. За те вредности и драги пријатељи вреди живети.", рекао је Вучевић.

Вучевић је нагласио да се зато вреди политички борити, вреди радити.

"Ми вам гарантујемо да ћемо дати и последњи атом наше снаге, да је заједнички остваримо. И зато грађани Србије, српски народе, 17. децембра, оловке у руке, идемо да гласамо, идемо да победимо. 17. децембра, само један избор, само једна опција, само једна листа, број 1, 'Александар Вучић, Србија не сме да стане' до коначне победе", поручио је Вучевић.

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести