Вести

ВУЧИЋ: 17. ДЕЦЕМБРА ОБЕЗБЕЂУЈЕМО СУДБИНУ СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је јубилеј 80. година постојања Новинској агенцији Танјуг и истакао да је Танјуг увек био пристојна агенција.

"Срећна вам годишњица, још толико, па како буде", поручио је председник Вучић.

Како је рекао, Танјуг је увек био, без обзира на то што је увек могао да буде под мањом или већом контролом у зависности од времена, пристојан медији и пристојна агенција која није служила за увреде на рачун других или било какве клевете.

 

Морам добро да размислим пре него се изјасним о некој вести

Председник Вучић изјавио је да када неко донесе неку вест, мора добро да размисли и сагледа је из сваког угла, пре него што се изјасни.

Председник Вучић је у интервјуу за Танјуг рекао да не може на сваку реч истог секунда да одговара.

"Ове увреде на рачун породице, овде сам говорио може ли моја реакција да буде брза или не. О вашем занимању не знам превише и себи дајем да не будем сагласан са констатацијама које све више правите. Али вест увек сагледам и на то одговорим", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је и да није одмах одговорио на нападе на његову породицу, јер је у питању породица.

"Рекли су и да ми је отац тај и тај, да сам убица, да сам убио Оливера Ивановића, сваки пут су лагали. Три године су говорили да сам био главни актер у афери Јовањица. И дан данас не знам где је то и како је неко могао да измисли. На крају све дође на своје место. Неко каже да је то космичка правда, али постоје ствари, за које кажу православци Бог подеси, али верујем да се рад и истина исплате", рекао је председник Вучић.

Како је истакао, три године је чекао и дочекао правду и дочекао да се, као и са свим причама, показало да је бесмислено.

"То је као прича о запети и зарезу. Када је направљен договор у бившој држави да Срби и Хрвати заједно користе реч зарез, а Хрватска да прихвати реч тачка, уместо точка. Али, они то никада нису прихватили, нису прихватили новотарију", навео је председник Вучић.

 

До 2027. године неће бити других избора, одређујемо судбину 17. децембра

Председник Вучић изјавио је да до 2027. године неће бити других избора и да Србија 17. децембра одлучује о својој судбини.

"Истурио сам себе зато што сматрам да ово јесу одлучујући избори и да је страшно важно како ће се завршити ови избори. Зато што до 2027. године неће бити других избора, сем негде локалних у неким општинама и градовима. Дакле, ми своју судбину одређујемо 17. децембра. Ово није никакав фаталистички или какав хоћете приступ, ово је објективно сагледавање ситуације", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да се Србија на изборима опредељује како ће земља да изгледа и да ли ће наставити са економским напретком.

Председник Вучић истакао је да је током периода између 2008. и 2012. године земља пропадала, јер је како је оценио "неко политичким одлукама мислио да уређује економију".

"И онда смо имали 500.000 отпуштених људи и тек сада имамо 550.000 више запослених него што смо имали у то време. Иако је мање људи који живе у Србији, и због природног прираштаја", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да, када погледате и упоредите земље богате нафтом и гасом уочавате изразите разлике, а да неке од њих, иако имају више нафте и гаса од Уједињених Арапских Емирата, живе лошије од њих.

"Запитате се у чему је разлика. Када људи кажу, па то је нафта и гас, па ево, ови имају пет пута више нафте него што је имају у Дубају и Абу Дабију. Пет пута више. У руководству, увек је поента у руководству, у начину вођења земље. У озбиљности и одговорности, у визији", рекао је председник Вучић.

 

Инфраструктурни пројекти морају се градити са визијом

Председник Вучић изјавио је да, када се ради о великим инфраструктурним пројектима, Србија данас сања велике снове, након што је једно време ''престала да их сања и ушла у преживљавање''.

''Наш проблем је што смо у социјализму имали велике снове, а брзо смо престали да их сањамо и ушли у преживљавање. Ми смо у пројекте које сада радимо, ушли са великим сновима. Ево, када кренете у Грчку, што неко не би знао како изгледа Грделичка клисура? Тих 28 километара до тамо смо ми изградили. То су могли и неки други, али нису се снови тог типа сањали, мислило се - боље да се повећа плата два динара, да се некоме додвори, него да остваримо велике инфраструктурне пројекте који ће нам донети двадесет динара. Али, знате, овде се гледало да је важније шта ће бити дан унапред, него шта ће бити за две-три године'', рекао је председник Вучић.

На питање како види Србију за 40 година, председник Вучић је истакао да су снови и визија од кључног значаја, и да без тога нема напретка.

''Градимо инфраструктурне пројекте таквих размера, видите како нам изгледа аеродром, железничка станица. Како ће изгледати аутобуска станица за само неколико месеци, а погледајте, пруга Ниш-Димитровград, Ниш-Брестовац, иду радови, данас сам гледао како то изгледа. Гради се деоница ауто-пута кроз Топлицу према Приштини и Грачаници. Ускоро потписујемо уговор за ауто-пут Београд-Зрењанин, па радови на такозваном ''Смајлију'' Рума-Шабац''. То мења живот људима и драстично мења стандард, а то све доприноси инвестицијама'', рекао је председник Вучић.

Председник Вучић се осврнуо и на констатацију министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића да се инфраструктурни пројекти морају радити са визијом.

''Весић има лоших особина, ја их имам и још више. Али он има ту добру особину, ако смем да кажем, да новинарски, фељтонски посматра ствари. Реткост је данас да је неко систематичан и аналитичан'', нагласио је председник Вучић.

 

У децембру наш БДП 69 милијарди евра, дупло више него пре 10 година

Председник Вучић рекао је данас да ће бруто домаћи производ Србије у децембру износити 69 милијарди евра, двоструко више него пре 10 година.

"Укупна вредност свега што смо стварали 2012. године је била 32 милијарде евра. Све што направимо, све што ви овде произведете, у свом програму, све што неки други људи произведу, у ципелама, у железу, у крофнама, у кифлама, у свему другом, све што неко произведе у Србији током једне године, вредело је 32 милијарде, све што је направљено, вредело је 32 милијарде евра. Данас, у децембру месецу ове године, наш бруто домаћи производ биће 69 милијарди евра. Погледајте, све што смо радили и правили до 2012. је више него двоструко мање у односу на то што смо урадили у претходних десет година. И то су огромни кораци напред", навео је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је зато њему стопа раста од суштинског значаја, јер када Србија има добру стопу раста, онда могу да се повећавају плате и пензије.

"Зато смо ми сада пензије највише повећали, рекао бих, у готово свим деловима Европе. Зато што, кад немате раст, кад идете у минус 0,8 или минус 0,4 или Италија која је била процењена плус 1 па плус 0,8 па плус 0,4 па сад је негде плус 0,1 или 0, онда не можете то да радите. Немате из чега то да финансирате. Немогуће. Не може ни привреда, не може ни држава и јавни сектор", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић оценио је да Србија ради по економски чистим параметрима и додао је да је ММФ рекао да "једино Србија одлично стоји".

Председник Вучић навео је да је постојало мишљење да Србија заостаје за Хрватском 20 или 30 година, док сад, он сматра, Србија у квалитету живота и у примањима заостаје за Хрватском по проценама у различитим сферама између 4 и 6 година.

"Људи, заостајали смо и 30 и 35 година. Дакле, ми ћемо за 4 године имати просечну плату у Србији 1.400 евра. Ја сам данас рекао, што ће значити да ће у Лесковцу морати да буде свакако преко 1.050. Да не кажем скоро 1.100 евра, али брзо ће морати и брже ће морати да расте на југу Србије. У Београду ће вам то значити свакако 1.750-1.800 евра просечна плата. Погледајте сада, ако сте видели податке за Врачар, Нови Београд, Стари Град и Савски Венац. Дакле, ту су вам плате свуда преко 1.100 евра просечно. Већ сада. Али са растом, ми имамо добар раст и све зависи од тога. За то ми улажемо оволики новац у све ове радове. Не можете без раста, не могу да расту плате ако немате раст привреде", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је Србија имала "флеш" процену раста од 3,6 за трећи квартал, што је међу најбољим у Европи.

 

Састанак у Бриселу је требало да буде за пар дана, друга страна није прихватила

Председник Вучић изјавио је вечерас да је нова рунда дијалога требало да буде одржана у Бриселу 6. или 7. новембра али да друга страна није то прихватила.

Председник Вучић рекао је да је тако било договорено, али да мисли да друга страна није то прихватила.

Говорећи о писању опозиционих медија и "документарном филму" који је о њему направљен, председник Вучић рекао је да све разуме, и то што су му судили у филму без његовог присуства, али да не зна чему је служила празна чаша.

"Да ли је то служило да залију столицу. То је било баш идиотски, да залију столицу. То је као када имате острашћеног навијача Црвене звезде или Партизана. Нема те силе, нико живи не верује у причу о независном медију", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је и да то што "Љотићевци" најављују коалицију са "европејцима", а кажу и да ће владу да праве, имају само један циљ, а то је како почистити медије и оне који им се не свиђају и како оснажити оне који су хтели да угасе Телеком и медије да би владали у интересу других земаља.

 

Ништа у кампањи није другачије, само ненормалне политичке појаве

Председник Вучић изјавио је да, с обзиром на наводе да је као председник једини у позицији да током изборне кампање користи сва Уставна и законска овлашћења, ништа у кампањи није другачије када је његов посао у питању, осим "ненормалне политичке појаве".

"Ненормалне појаве на политичкој сцени, типа добили смо информацију у Бриселу да ће Вучић да призна Косово одмах после избора. Ви знате да ту информацију нису могли нигде да добију. У лице сам рекао Макрону, Борељу, Лајчаку, Мелони, Мишелу да то не долази у обзир - нећу потписати и нећу признати независност Косова", рекао је председник Вучић.

Објаснио је да су га у Бриселу питали када ће да потпише независност Косова, односно рекли "Александре, имаш ову опцију, тако и тако, хоћеш ли да потпишеш?" и да је он на то одговорио да неће.

"Мислите да је то лако? Није. То су велики лидери, најодговорнији за судбину Европе", рекао је председник Вучић.

На питање да ли су то претње, председник Вучић рекао је да он то не би назвао претњама, али да добро разуме да Србија може да се суочи са последицама.

"Лагао бих када бих рекао да су то претње и да ти људи имају непримерен језик, то су пристојни људи са којима имамо добре односе", рекао је председник Вучић.

На питање да прокоментарише то да европски лидери и даље инсистирају да он потпише независност Косова иако, претпоставља се, знају да се у дијалогу неодговорно понаша премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, председник каже да знају, али да је потпис за независност Косова који њему намећу - логична ствар.

"Ми смо камичак у ципели, моје тврдоглаво понављање и целе приче о бомбардовању 1999. године и о рушењу свих међународних јавно - правних норми јесте камичак у њиховој ципели. У неком тренутку ће морати да се прекине сукоб у Украјини, њихова аргументација ће да буде тачна - ти си погазио територијални интегритет међународно признате земље Украјине, па ће контрааргумент да буде - да, то сте ви урадили много бруталније, без одлуке Савета безбедности, вас 19 је извршило агресију на једну малу земљу, Југославију", рекао је председник Вучић.

Они су урадили то супротно свим међународним јавно - правним нормама, истиче председник Вучић и додаје да и данас је на снази, макар формално из њиховог угла, Резолуција 1244.

"На коју се не само де факто већ и де јуре позивате када говорите о мандату НАТО односно Кфора на Косову, са правом. Али при свему томе не желите да поштујете ту Резолуцију, не поштујете повељу УН. Да се не би суочили са тим аргументом у једном тренутку - предлажу ајде Срби, даћемо, да видимо било шта, прихватите да се све ово заврши и да кажемо да је завршено вашим договором. Из њиховог угла, има ли шта логичније од тога?", објаснио је председник Вучић.

 

У Бриселу се плаше Куртијевих ботова, друштвене мреже утичу на Брисел

Председник Вучић изјавио је данас да се у Бриселу плаше ботова Аљбина Куртија, који преко друштвених мрежа имају велику утицај на бриселску политику.

 

Председник Вучић захвалио је председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен што се понашала много коректније од неких европских колега, јер није хтела да реагује на прву лопту када су сви тражили да се уведу одређене меру Београду по сваку цену.

Али не о питању Косова и Метохије, јер она мисли исто што и сви они мисле када је о томе реч, рекао је председник Вучић.

"Хвала ЕУ на огромном новцу за пругу Београд - Ниш и што она није хтела да реагује на прву лопту када су сви тражили да се уведу одређене мере по сваку цену Београду и дошла је и хтела да саслуша нашу страну", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да многи амбасадори на Косову и Метохији у Приштини, који се понашају као да су албански политичари, не размишљају да те вести долазе до нас.

"И правећи много проблема својим колегама овде", додао је председник Вучић.

Истакао је да је за разлику од тога фон дер Лајенова била сасвим фер када је била у Београду.

"Урсула је рекла оно што они мисле и желе, била је фер у Београду, није хтела то да каже у Београду. Они то желе, то је потпуно нормално из њиховог угла, то желе Немачка, Француска, Италија и САД. Је л хоћете да они у јеку кампање за НАТО улазе у кампању за европске парламентарне изборе који су у мају, до тада има шест, и да треба да кажу оно што се њима не свиђа", рекао је председник Вучић.

Како је нагласио, приштински ботови су фантастично оружје у рукама Куртија.

Они се у Бриселу толико плаше њихових ботова и тролова, јер мисле да они представљају јавно мњење, док их наши људи не доживљавају као озбиљну конкуренцију, већ ће да гледају против своје земље нешто да кажу.

"То код њих неће да се деси никада, увек ће прво све да изговоре против Вучића и Србије, па тек онда њихове унутрашње ствари", додао је председник Вучић.

"Друштвене мреже имају невероватан утицај чак и на бриселску политику", нагласио је Вучић и додао да му је и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак једном приликом рекао да приштинска страна врши велики притисак.

 

Независном спољном политиком сам оштетио Српску напредну странку на прошлим изборима

Председник Вучић изјавио је да је током претходне изборне кампање 2022. године, у којој је централна тема био руско-украјински сукоб, настојао да сачувамо независну спољну политику и да је тиме оштетио пласман изборне листе Српске напредне странке.

Председник Вучић је истакао да је био за то да се не уводе санкције Русији и због тога што зна како оне утичу на људе, "колико је то све неправедно и на крају људи плаћају цену".

"Ја сам једини говорио оно што, не само што сам морао, него што је било потребно и што је било добро за Србију. Ја сам тиме оштетио своју листу, своју странку коју сам водио у том тренутку. Ја данас не водим странку, неки други људи је воде", рекао је председник Вучић.

Додао је да је у тој кампањи његов посао био да се понаша одговорно, док су се други борили за гласове.

"И онда је кренуло са свих страна из тих опозиционих редова, па чак и дела владајуће коалиције. Поруке су биле "Живела Русија". Нисам ја глуп да не знам и не видим за кога навија мој отац или мој брат, или шта осећају, шта мисле и тако даље. Али морате да се понашате одговорно, морате да заштитите своју земљу", рекао је председник Вучић и додао да је у тој кампањи био једини који се трудио да сачува и заштити земљу.

Председник Вучић додао је да је то тако у Србији, јер су Срби емотиван народ и готово увек имају навијачки приступ.

"Ми када гледамо утакмицу Јувентус-Фиорентина, ми морамо да навијамо за неког. Ми не можемо да гледамо, да ли ће неко да да леп гол или неће. Не, ми морамо да навијамо. Једни ће да навијају за Јувентус зато што има црно-беле дресове, али ће други у инат да навијају против. Дакле, ми имамо увек вишак страсти по сваком питању. Да ли гурамо нос тамо где нам није место? Апсолутно", подвукао је председник Вучић.

Нагласио је да је, када је реч конкретно о сукобу у Украјини, њега предвидео чак у новембру 2021. године.

"Говорио сам о томе чак јавно. Сви су ме гледали као лудака, чак и моји сарадници. А после посете на олимпијским играма у Кини, ја сам знао да ће то да се деси. Једини сам рекао да ће то бити раније", рекао је председник Вучић.

Међутим, сматра да би било добро када бисмо имали много рационалнији став по овом питању и још једном подсећа да је и он сам погрешио током прошле кампање и тиме нанео велику штету Српској напредној странци и њеним коалиционим партнерима.

"После свега тога сам схватио да сам погрешио, не у потезима које сам вукао, већ у понашању", рекао је председник Вучић.

Додао је да су се насупрот томе, опозициони кандидати понашали као да ситуација не може да ескалира.

"Ја сам се у потпуности понашао као председник који је штитио интересе земље, док су се сви остали функционери из власти, из неких других политичких партија, али и из опозиције трудили да се понашају као да то са нама нема никакве везе и не може на нас да се прелије и да не можемо да будемо кажњени", рекао је председник Вучић и нагласио да су они тада размишљали само како да допру до емоције бирача.

Председник Вучић нагласио је да управо због тога сада свим срцем помаже странци.

 

Смета им договор СНС и СРС на локалу, а није када су радикали подржали ДС

Председник Србије Александар Вучић рекао је да онима којима смета договор Српске напредне странке и Српске радикалне странке није сметало када су радикали подржавали Демократску странку и да Марко Бастаћ не би био председник општине Стари Град да није било подршке радикала.

"Знате, Бастаћ не би био председник општине Стари Град да није било Шешеља. И то сви знају. И нису били тада забринути. Нису били забринути ни када су Александра Шапића и радикале подржавали из Демократске странке и сваку одлуку гласали из скупштине општине Нови Београд, само да СНС не би био на власти. Тада су радикали добри кад су против Српске напредне странке. Тада су вам одлични на локалном нивоу", рекао је председник Вучић.

На питање како коментарише изјаву министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислава Жигманова да су Хрвати у Србији забринути због сарадње Српске напредне странке и Српске радикалне странке на локалном нивоу, председник Вучић је запитао да ли је био забринут када је председник ССП Драган Ђилас био на власти у општини Стари град помоћу радикала.

"Много је забринут (Жигманов). Видим, седи у фотељи министарској, па се страшно забринуо. Тешко му је. Мучи се са свим шоферима, секретарицама и свим осталим. Мука жива једна. Толико је забринут. А да вас питам, није био забринут кад је Ђилас имао власт на Старом граду и кад је заједно са њима излазио на изборе, кад је Ђилас имао власт на Старом граду уз помоћ радикала? Не, пре 100 година пре већ пре 4-5 година", упитао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да постоји разлика између парламентарних избора и оних за избор локалних самоуправа.

"Локал је једно, а централни избори су нешто друго. Централни избори су велика политика. Централни избори су Косово, Европа, Русија, економија, а локални избори су бављење животом обичних људи. А ако су поштени људи на листи, никакав проблем с тим немам", закључио је председник Вучић.

 

Глас за било коју опозициону листу је глас за Ђиласа

Председник Вучић изјавио је да је глас за било коју опозициону листу у суштини глас за председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

''Нема разлике између, са једне стране, Јовановића, Обрадовића, Јеремића, и са друге стране Ђиласа. На крају, све је то глас за Ђиласову листу'', рекао је председник Вучић.

Говорећи о могућности да опозиционе странке саставе техничку владу, он је оценио да су то ''празне приче''.

"Не знам шта је то техничка влада, то је влада. То су празне приче, јер то је Влада Србије, која треба да се суочи са свим проблемима. Између Ђиласа и прољотићевских странака. И те странке би, заједнички, како се хвале, јер ја им нисам дао те епитете и етикете, они сами кажу да ће заједно да иду. Чиста логика. Глас за било кога од њих, иде у корпу Драгана Ђиласа. Ако хоћете за њега да гласате, или за њега гласајте директно, или за ове повезане. Као што има и ћерке компаније повезане, тако има и странке повезане'', рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће централна тема изборне кампање бити напади на њега и листу "Србија не сме да стане".

Председник Вучић истакао је да је циљ многих спољних центара моћи да се ослаби најснажнија партија.

"Удри по Вучићу, удри по листи 'Србија не сме да стане'. Циљ је да се ослаби најснажнија листа која је допринела стабилизацији прилика и великом напретку Србије, јер је боље да као у луткарском позоришту имате више актера које можете као на конопцу да повлачите и видели сте да је кампања тако и кренула", навео је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да се тренутно дешава нешто потпуно супротно ономе што је било очекивано.

"Било би негде за очекивати да власт води прљаву кампању против опозиције, али сте видели да се странке бившег режима не либе да преко моћних медија који имају страховиту подршку различитих страних служби спроводе најпрљавију кампању против носилаца власти и то је наша специфичност. Дакле, да ли би многи страни кругови желели слабију Србију, нема никакве сумње", рекао је председник Вучић и додао да ће се у складу са тим и спроводити кампања.

Како је рекао, фокус неће бити на програмима, "јер опозиција нема програме".

"Ови који тобоже имају све супротне ставове, не би ли покупили неки патриотски глас, јер знају да ви не можете довољно гласова да покупите. И онда ће те, ћерке компаније и странке да се улију у Ђиласово предузеће. То је суштина. Тако да очекујем такву кампању", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће пробати томе да се супротставе радом на терену, разговором са људима, објашњавањем људима и говорењем истине.

 

Милијарде евра су уложили у кампању против мене, логично да су фаворити

Председник Вучић изјавио је да је логично да је опозиција фаворит на предстојећим изборима, јер су уложили милијарде евра у кампању против њега.

"Ови други су фаворити, они очекују убедљиву победу. Милијарде евра су уложили у кампању против мене, кампању мржње, већ 8-9 година то траје. Језиве мржње. Десетине и десетине милиона страница одштампано против мене. Милијарде секунди уложено против мене. Логично је да су фаворити. Логично је да људима досадите негде после 10-11 година. Ја бих само волео да људи на крају цене резултате и да сагледају будућност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поручио је да је велика је одговорност на људима и да су избори велика и важна ствар.

"На изборима ви бирате своју будућност, за своје родитеље, за своје супружнике, за своју децу, за своје унуке. То је велика одлука. Ваш глас је светиња. Ви својим гласом утичете на будућност ове земље. Ја мислим да је то нешто што људи у Србији треба да знају", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да ће се борити свом снагом да помогне листи "Србија не сме да стане" и рекао је да ће дати све од себе, у складу са уставом и законом, да као јединка помогне ту листу.

"И због резултата који је направила, али и због програма и обећања, а то је и 1400 евра просечна плата до краја 2027. године и 650 евра пензија и 650 евра минималац. А знам да то може да буде само ако се сачува стабилност, ако се сачува и стабилан курс динара", рекао је председник Вучић и додао да Србија никада у историји није имала стабилан курс динара, осим у последњих 11 година.

Председник Вучић поручио је да ће Србија да јача своју наменску индустрију, због велике потражње за оружјем, оруђем и муницијом у свету.

"Ми имамо сада 20 фабрика, што државних, што приватних, које од тога живе. 20 фабрика, много људи запослених. Нама од тога живе градови - Лучани, Чачак, Ужице, Ваљево, Крагујевац и Трстеник. Много градова, па и Панчево, ће једним делом свакако. И Барич и много, много места у Србији живи од тога", закључио је председник Вучић.

 

Шолак не жели да неко покуша на његовој телевизији да каже оно што му се не свиђа

Председник Вучић оценио је, поводом одлуке власника Јунајтед групе Драгана Шолака да одбије новац за емитовање политичког маркетинга, да њега интересује само политички утицај и да има програм 24/7 против државе и да му је важно да на његовој телевизији нико не покуша да каже оно што му се не свиђа.

"Не интересује га новац, тржиште, интересује га политички утицај, има 24/7 програм против државе, против Александра Вучића и партије чији је члан, ако се деси да неко закупи секунд и покуша да каже оно што се њему не свиђа, то њему није потребно", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су неки унутар Српске напредне странке били за то да се види да ли постоје опције да се закупе секунде на Новој С, али да он није сматрао да је то потребно.

"Сматрао сам да то није потребно, јер бисте им тиме пружили легитимитет. Рекао сам, не желим да наштетим листи 'Србија не сме да стане', али донесите одлуку какву хоћете", навео је председник Вучић.

"Када годинама не желите да им дате легитимитет јер знате са ким имате посла, зашто бисте то урадили због једне кампање, због опстанка на власти, живот није један дан, политика није један дан, морате да имате принципе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да новинарима Нове С и Н1 одговара на свако питање и да им је до сада одговорио на више од 960 питања.

Додао је да је опет друга страна, на питање новинара који другачије мисле, одговорила девет пута.

Председник Вучић нагласио је да је увек за то да да одговор на постављена питања и да је његова дужност да покаже пристојност и јавно поштовање и додао да је на њему да им се супротстави у одговору и да да одговор који може да им се не свиди.

"Ако располажете чињеницама, и ја себи поставим питање да ли та млада особа може да зна о томе више од мене који се тиме бавим 24 сата, ако ја не могу да победим у аргументацији, онда не заслужујем да будем председник", навео је председник Вучић.

"Зато пристајем да одговарам на свако питање", рекао је председник Вучић и додао да је проблем што он нема право на одговор када га нападају.

"Три године нисам могао да одговорим да немам везе са Јовањицом. Како да одговорим када неко напише ово је Фахри Муслиу човек за кога Вучић каже да му није отац? Узели су Бркићеве лажи и шта ја да на то кажем? Питали сте ме. У немогућој сте ситуацији. Када не кажеш ништа кажу 'не може да демантује' када одговорите, осећате се као кретен јер објашњавате неком ко су вам отац и мајка", рекао је председник Вучић и додао да се његов отац због тога осећа лоше.

 

 

Извор: Танјуг