Вести

ВУЧИЋ: БИЛАТЕРАЛНИ ОДНОСИ СА АЗЕРБЕЈЏАНОМ НА ВЕОМА ВИСОКОМ НИВОУ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Азербејџан Џејхуна Бајрамова.

Председник Вучић и министар Бајрамов су са задовољством констатовали да су билатерални односи на веома високом нивоу, утемељени на традиционално пријатељским везама, међусобном поверењу и привржености поштовању основних принципа међународног права.

Председник Вучић је изразио посебну захвалност због недвосмисленог става Републике Азербејџан по питању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Преносећи поздраве председника Алијева, министар Бајрамов је изразио поштовање за независну спољну политику наше земље, као и за одличне резултате српске економије.

Током сусрета било је речи и о економској сарадњи двеју земаља, којој би свакако допринело и отварање редовне авионске линије између Београда и Бакуа.

Председник Вучић и министар Бајрамов разговарали су и о енергетској ситуацији. Тим поводом, председник Вучић је указао на то да Србија изградњом гасне интерконекције са Бугарском постаје део Јужног гасног коридора и да ће јој уговор о куповини гаса из Азербејџана помоћи да осигура енергетску безбедност.

Председник Вучић је изразио наду да ће председник Алијев посетити Србију поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска. Том приликом био би одржан и састанак Савета за стратешко партнерство Србије и Азербејџана, што би пружило нове могућности за остваривање кључних заједничких интереса двеју земаља.

 

 

 

Извор: Танјуг