Вести

Вучић: Фабрика "MTU Maintenance Serbia" доноси велике промене целој Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Новој Пазови, на почетку радова на изградњи фабрике за поправку авиомотора "MTU Maintenance Serbia", да ће та фабрика донети велике промене и пуно значити не само за Пазову, већ и Београд, Срем и целу Србију.

"Реч је о компанији која предњачи у авиоиндустрији. Три године ми разговарамо о овоме и сањамо овај дан. Сваких пет дана само пратили извештаје да видимо каква је ситуација са МТУ - шта смо учинили и шта треба још да убрзамо", навео је Вучић.

Председник је рекао да људи мисле да такве инвестиције падају с неба, а да уствари иза доласка таквог инвеститора у Србију стоји напоран рад.

То се дешава када људи вредно раде, нагласио је Вучић.

Председник истиче да ће Нова Пазова, која има незаспосленост испод пет одсто, додатно повећати запосленост, као и да ће имати много више прихода за изградњу путева и локалне и комуналне инфраструктуре.

Вучић је рекао да ће деца у оквиру дуалног образовања моћи да науче како се ради у једној од технолошки супериорних компанија, на авионским моторима и машинама у авиоиндустрији.

"То ће пуно значити за Београд, цео Срем и Србију", нагласио је председник.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк