Вести

ВУЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ

У Клиничком центру Србије у току су завршни радови на реконструкцији и изградњи највеће здравствене установе у земљи, а данас их је обишао и председник Александар Вучић.

"Ово се много променило од када сам последњи пут био овде, због тога сам срећан. Изгледаће као спејс шатл за Србију и српске прилике за неки месец", констатовао је Вучић.

Упитао је надлежне и раднике, који су га дочекали аплаузом, да ли ће завршити до децембра, како је планирано, и од њих добили уверавање да ће радови до тада бити завршени, према плану.

"Знам да је велики посао, две су фазе... Хвала вам на труду, раду и енергији", захвалио је Вучић радницима у Клиничком центру.

Упитао их је и да ли им се плате исплаћују редовно, јер је то, како је рекао, најважније, на шта су радници узвратили потврдно.

У изградњи је и нова гаража, која ће имати 625 места, а Вучић је констатовао да никад није довољно, и да би било потребно бар још 1.000 места.

Председнику су извођачи представили план будућег Клиничког центра и распоред одељења, клиника и служби.

Вучића је занимало и шта ће бити са простором Ургентног центра, чије би службе требало да буду пребачене у нову зграду, а министар здравља Златибор Лончар рекао је да ће у тај простор моћи онда да се преселе неке клинике, попут Светог Саве или ортопедије...

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк