Вести

ВУЧИЋ: ОГРОМНА УЛАГАЊА У БАЈИНУ БАШТУ И ЗАПАД СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је у Бајиној Башти обраћајући се грађанима тог краја, да следе огромна инфраструктурна улагања у тај део земље, што ће значајно унапредити туристичке потенцијале и ојачати додатно развој Бајине Баште и околине.

"Обећавам вам свима овде да ће већ у наредних шест, седам месеци почети градња тунела испод Kадињаче. То је значајно и за Скелане, Братунац, Сребреницу, посебно Бајину Башту, то је жила куцавица за овај крај", рекао је Вучић.

Према његовима речима, пре краја 2023. године биће завршен и тунел, и посебан пут Дуб-Дубци од шест километара, а биће обновљен и комплетан асфалт на путу Ужице-Бајина Башта.

Навео је да ће све то коштати око 80 милиона евра, тунел око 35 милиона евра, пут око 20 милиона, и комплетно пресвлачење асфалта око 20-25 милиона.

Такође, навео је да се ауто-пут до Паковраће завршава ове године, а до Пожеге наредне.

"Али, не можемо да оставимо Ужице без брзе саобраћајнице. Доносимо одлуку о томе. Градићемо брзу саобраћајницу или ауто-пут до Ужица, да га спојимо са Белом земљом, и овде са Бајном Баштом, да се лакше долази", рекао је Вучић.

Такође, додао је да ће бити урађено и 4,5 километара пута, како би се "спојио" Kосјерић са Бајином Баштом, као и 15 километара од Митровца до Мећавника.

"Много је то новца, то је више улагања у инфраструктуру Бајине Баште. Долази и канализација, то је у програму код Европљана. Имаћете много потенцијала за туризам за развој, и то не два, већ пет пута више новца него до сада. То ће додатно да развија Бајну Башту", рекао је Вучић.

Приметио је и да је срамота што градски трг до сада није обновљен, и поручио локалној самоуправи да заврше што пре.

"Ово сам вам све испричао, а ви ме држите за реч", поручио је Вучић,

Вучић је захвалио грађанима што су га саслушали и замолио их да, када се говори ко је добар, а ко није, размисле само о једној ствари - резултату.

"Питајте за резултате, да ли вам је већа пензија данас, и када добијете по 20.000 динара у фебруару, када вам је већа пензија, плата, имамо ли боље боље путеве, више домова здравља, школа, болница, пруга... Само размислите о резултату. Не да ли вам је неко допадљив, само резултати. Они говоре. А, када то знате, сигуран сам да ћете донети исправну одлуку за будућност", рекао је Вучић.

Вучић се на градском тргу у Бајиној Башти обратио великом броју грађана, од којих су неки дошли из Сушице, Сребренице, Братунца, доминирале су српске заставе, а било је и транспарената "Хвала за нова радна мјеста", "Сребреница је уз вас", "Братунац је уз Вучића".

Захвалио се на, како је рекао, величанственом дочеку.

"Бескрајно вам хвала. Много година се бавим овим послом, нисам ни сањао да ме оволико људи сачека у Бајној Башти. Хвала вама, људима из Републике Српске који су дошли, Скеланима, Братунцу... Живела Србија, живела Српска", рекао је Вучић.

 

Увек уз народ на Kосову и Метохији и у Републици Српској

Вучић поручио је грађанима, окупљеним у Бајиној Башти, међу којима су били и грађани из неколико места у Републици Српској, да ће се повећавати притисци на Србију због Kосова и Метохије и Републике Српске, а да ће Србија увек бити уз свој народ, којем ће помагати на сваки начин.

Вучић се на градском тргу у Бајиној Башти обратио великом броју грађана, од којих су неки дошли из Сушице, Сребренице, Братунца, доминирале су српске заставе, а било је и транспарената "Хвала за нова радна мјеста", "Сребреница је уз вас", "Братунац је уз Вучића".

"Пред нама није лако време, повећаваће се притисци око Kосмета и Републике Српске, а моја порука људима из Скелана, Сребренице, Братунца, нашем народу у Републици Српској - Србија ће увек бити уз вас, увек и у сваком тренутку, и економски да помажемо, али и на апсолутно сваки начин. Да наш народ оставимо на цедилу не можемо и нећемо, то је порука и грађанима Kосова и Метохије и свима", рекао је Вучић.

Kако је истакао, нових "Олуја" и "Бљеска" против нашег народа неће бити.

"Србија је данас другачија земља, држи до себе и свог народа", додао је Вучић.

Вучић је рекао и да је српски народ сувише пропатио, изгубио људи, превише је оних који су напустили своја огњишта, да бисмо допустили да се то опет дешава.

"Свима желимо најбоље, да цувамо мир, градимо будућност заједно. Србија не може да допусти да се поново дешава све што се дешавало 90-их година, нити оно што се дешавало током Другог светског рата", рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк