Вести

Вучић примио министра туризма и животне средине Републике Албаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра туризма и животне средине Републике Албаније Блендија Клосија, са којим је разговарао о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у тој области.

Иако све већи број туриста из Албаније посећује Србију и обрнуто, председник Вучић и министар Клоси су констатовали да постоје неискоришћени, а велики потенцијали, те да је због тога неопходно радити на међусобној промоцији туристичке понуде двеју земаља. У том смислу су истакли значај постојања директног лета Air Serbia између Београда и Тиране.

Вучић и министар Клоси су поздравили укидање роминга на Западном Балкану, које је данас ступио на снагу, као један од подстицаја за већи туристички промет у региону. Они су такође закључили да иницијатива за сарадњу Србије, Албаније и Северне Македоније, позната као Мали Шенген, отвара могућности за слободан проток људи, а тиме за већу туристичку размену.

Вучић је предложио конретне мере за унапређење туристичких активности између две земље, као и подршку повећању нивоа инвестиција у области туризма.

"У оквирима Берлинског процеса и Мини Шенгена могуће је још брже радити на развоју туристичке понуде, како Албаније и Србије, тако и целог региона Западног Балкана", закључили су саговорници.

 

 

 

 

Извор: Танјуг