Вести

ВУЧИЋ: ПУТЕВИ ЖИВОТ ЗНАЧЕ ГРАЂАНИМА

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на петљи Салаш код Зајечара, који би требало да буду завршени за 90 дана.

Вучић је том приликом указао на проблеме у изградњи путне инфраструктуре.

У разговору са представницима зајечарских локалних власти и надлежног јавног предузећа око трошкова пута до Неготина, Вучић је констатовао да се из тога види колико проблема има око изградње локалних, регионалних и државних путева.

"Добро је да видите колико мука има и међусобних неразумевања, а каквих проблема тек има код изградње нових путева, од студије о изводљивости до експропријације", додао је Вучић и рекао да је "узак видокруг" људи на челу јавних предузећа, када говоре о томе да је неки новац кредит, а други државни.

"Кажу - то су кредити, као да нема никакве везе са њиховим парама, а ми то враћамо и више него што су нам дали. То је остало из времена комунизма - гурај да се троши, а ако више трошиш, најбољи си министар. Сада је дошло да не можемо ни да потрошимо“, приметио је Вучић.

Вучић је од надлежних добио уверавање да ће радови на петљи бити завршени за 90 дана и нагласио да се ради о веома важној саобраћајници, јер држава има велике планове за Прахово, по питању подизања индустрије.

"Ово је битно и за Душановац, Радујевац, део борске и кладовске општине, све према Брзој Паланци. После можемо да разговарамо о доласку инвеститора и свега другог", нагласио је Вучић и указао да само пут Књажевац-Минићево-Вратарница кошта 12,5 милиона евра.

"Тако је свуда у Србији, па видите колико новца нам треба. А, циљ је да имамо осам ауто-путева у изградњи до краја године", подвукао је Вучић.

Вучић је истакао да путеви живот значе грађанима.

Вучић је обећао да ће са министром финансија Синишом Малим поново разговарати и видети да ли може да се обезбеди 550 милиона за пут Неготин-Зајечар, како би се он "скинуо са дневног реда".

Вучић је изразио жаљење што овај пут није могао да посети околна села, како би поразговарао са мештанима, и у разговору са њима установио колико су им значајни путеви који се граде, а на којима последње четири деценије нико није радио.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк