Вести

ВУЧИЋ: СНС ДОНЕЛА СРБИЈИ МИР, СИГУРНОСТ И СТАБИЛНОСТ

Председник Републике Србије и члан СНС Александар Вучић поручио је данас на скупу СНС у Шапцу поводом прославе 15 година постојања странке да је СНС променила Србију и истакао да је то најнападнија политичка организација у историји земље иако јој је донела мир, сигурност и стабилност. 

"Вучевић је свом говору заборавио само две ситнице да вам пренесе, да то је да су му честитке упутили и Милорда Додик и лидери странака из Републике Српске, председник Нове српске демократије Мандић и Кнежевић, као и Томислав Николић, Ана Брнабић, Орлић који данас нису могли да буду са нама, али ће сви заједно бити у наредним данима и недељама", истакао је председник Вучић. 

Рекао је да је поносан што је члан СНС.

"И ништа ми више од чланства у СНС-у није потребно, СНС је она политичка организација која је променила Србију, а најнападајнија је политичка организација у историји Србије, а о којој нико никада ништа није хтео лепо да каже", навео је председник Вучић. 

Ваљда их је било срамота или су се устезали да је похвале, додао је председник Вучић. 

"Али то је политичка странка која је оставила оно најлепше Србији - мир, сигурност и стабилност", навео је председник Вучић.

Истакао је да је СНС оставила много веће плате и пензије, као и да је под њеном управом запослено 550.000 људи више него 2012. иако нас је мање.

"То је политичка странка која се бори за сваког радника, сваку фабрику, село, сваки локални пут, аутопутеве, која је изградила Србију као што ниједна странка пре није изградила и која може да се похвали резултатима", навео је председник Вучић.

Зато сам сигуран да нам предстоји добра будућност, али је потребно да се ипак сви заједно мењамо, додао је председник Вучић.

"И зато сам поносан што сам члан наше странке и морате једну ствар да знате да се сви заједно морамо да се мењамо и учимо из сопствених грешака и да будемо оштрији и критичнији према себи. За то нам је потребно да погледамо себе у огледало и кажемо да не смемо да будемо арогантни", рекао је председник Вучић.

Поручио је да су бирани да буду ту за људе и народ и покажу бригу.

И када немамо мамограф да се постарамо да га набавимо у року од 10 или 15 дана и да буде на располагању женама у свакој општини у Србији, навео је председник Вучић.

"То је питање брига и нашег односа, морамо да разговарамо са људима", рекао је председник Вучић и поручио им да морају да разговарају и са оним злонамернима када им се буду обраћали, исто као и са добронамерним људима и да морају да их саслушају.

Саслушајте их и једне и друге и одговорите уз осмех и реците да не гарантујете да ћете све моћи да решите, али их позовите да се придруже да Србију направимо бољим местом за живот, напоменуо је председник Вучић.

Додао је да ће такав однос даље да јача СНС.

"У опозицији смо као најпрогоњенији успели без подршке страних служби да добијемо већинско народно поверење и да га сачувамо марљивошћу и преданошћу", навео је председник Вучић.

 

Данас један од најтежих дана за мене и Србију

Председник Вучић рекао је да ће имати састанак са "великом петорком" и да ће данашњи дан вероватно бити један од најтежих дана за њега и за Србију пошто зна са чиме и зашто представници долазе.

"Ноћима због тога не спавам, не знам да ли бих викао или плакао од муке. Али могу да вам кажем да ћемо тражити начин и успећемо да сачувамо Србију. И нећемо је дати на поклон никоме већ ће увек припадати нашем народу", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да у Председништво долази тзв. петорка "великих, најјачих силних", а да је Србија мала земља, која мора да води бригу о себи да сачува свој народ и своју децу.

"Ја могу да вам обећам да се нећу борити да сачувам себе, али ћу се борити свим срцем да сачувам земљу ма колико да су силни и јаки. Чуваћу и Косово и Метохију и наш народ на КиМ", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да је министарство финансија САД увело санкције члановима породице председника Републике Српске Милорада Додика.

"Што се региона тиче, хвале се како су увели санкције Додиковој деци. Свака вам част јунаци и унуцима уведите санкције", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да ће наставити да се бори за стабилност и безбедност Србије, али и за будућност, јер је како је рекао, важно да "наша деца имају будућност".

"Урадићемо веома брзо тај пут до Текериша и Цера, да се не стидимо када из Београда идемо. Радићемо нове путеве и пруге. И радићемо још више. А Србија ће још брже да напредује у да граби снажно и јако", рекао је председник Вучић.

 

Избори 17. децембра одсудни, морамо победити убедљивије него икада

Председник Вучић рекао је да ће избори у Србији 17. децембра бити одсудни и члановима СНС на свечаном скупу поводом 15 година од оснивања странке поручио да нема опуштања и да је потребно да раде заједно, како би победили на изборима убедљивије него икада.

Председник Вучић је нагласио да ће увек подржавати напредњаке и да ће се на предстојећим страначким скуповима појавити са некадашњим председником странке Томиславом Николићем.

"Бићу уз СНС и на овим изборима, ако ви то будете тражили, јер је то једини начин да Србија иде напред", истакао је председник Вучић и поручио да сви заједно и председник и влада морају да раде заједно за Србију и њену будућност.

Председник Вучић је указао да нема разлике између противника "са лева и са десна" и да би и једни и други водили политику оних који су им говорили да морају да се уједине и сруше Србију.

"Зато ћу бити са Томом Николићем на сваком скупу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је посебно поздравио жене и пензионере и поручио им да су сви свесни њиховог учинка за развој земље.

"Жене, хвала што сте подражавале стабилност, пензионери хвала за све. Ви сте најзаслужнији за спровођење реформи, имаћете повећања пензија и помоћ од 20.000 динара и наставићемо са подршком", рекао је председник Вучић.

Младима је поручио да треба да се боре за своју Србију и будућност.

"Млади, борба за Србију, борба за будућност - предаја није опција. Наставићемо европским путем, али ћемо чувати наше пријатеље, КиМ као део Србије, и никада никоме нећемо дати нашу Србију", поручио је председник Вучић.

Истакао је да је важно да Србија иде даље у научно технолошком напретку, реиндустријализацији, да долазе нове инвестиције и нове фабрике, као и да је посебно важно улагање у здравство.

"Нису само болнице које градимо, већ свака општина мора да има мамограф и наредне године свака општина магнетну резонанцу. Морамо да обезбедимо дужи живот нашој деци, бакама и декама, а не да иду у Београд и  чекају прегледе", рекао је председник Вучић.

Образовање је суштина, додао је, и нагласио да у време претходне власти Србија није била на Шангајској листи те да сада јесте, али да је потребно још много улагати у образовање.

Председник Вучић је рекао да је посебно поносан на то што је Србија показала да је независна, слободна држава која сама доноси своје одлуке.

"Поносан сам на такву политику, и то је политика СНС", поручио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк