Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ И КОРЕКТАН ПАРТНЕР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином и обавестио га о разговорима у Вашингтону и Бриселу.

Вучић и Путин су овом приликом разменили мишљења о ситуацији на Балкану и разговарали о актуелним питањима стратешког српско-руског партнерства, укључујући развој дијалога на највишем нивоу. Двојица саговорника су потврдили да су Србија и Русија искрени пријатељи, чија је сарадња заснована на међусобном поверењу.

Вучић је нагласио да је Србија војно неутрална земља, а Путин је поздравио то чврсто опредељење Србије.

"Без обзира на тежину и сложеност своје геополитичке, војно-безбедносне и економске позиције, Србија ће штитити принципе војне неутралности и остаће истински и коректан партнер Руске Федерације", нагласио је Вучић.

Вучић је Путину изразио захвалност на непромењивој подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима за одржавање мира и стабилности у региону.

Путин је рекао да ће Руска Федерација пружати политичку подршку Србији у њеним напорима за очување свог територијалног интегритета и своје спољнополитичке акције координисати са Србијом, а све са циљем заштите међународног јавно-правног поретка.

Вучић и Путин су истакли да економске везе Србије и Русије константно јачају, али да су могућности за сарадњу у области привреде далеко веће од искоришћених, те има простора за нове заједничке пројекте.

 

 

 

Извор: Танјуг