Вести

ВУЧИЋ: СРЕЋНЕ ИЗБОРЕ ЖЕЛИМ ГРАЂАНИМА

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су трагедије пре шест месеци, када су настрадала деца и млади у школи Владислав Рибникар и у младеновачким селима Дубона и Орашје, највеће трагедије које су погодиле нашу земљу и истакао да је од тада пуно тога урађено на подизању безбедности деце у школи.

"Данас је пола године од стравичне трагедије у Рибникару и дан касније у Младеновцу, Дубони и Орашју, и још једном желим свим члановима породица настрадалих да упутим изразе саучешћа", рекао је председник Вучић.

Рекао је да се држава у тешким околностима упркос највећој трагедији која је погодила нашу земљу потрудила да урадимо доста тога у разоружању нације, али и увођењу правила за повећање сигурности за нашу децу у школама.

 

Од првог дана постојали притисци, Вулин радио само за Србију

Председник Вучић изјавио је поводом оставке коју је дао директор БИА Александар Вулин, да је тачно да су од првог дана његовог именовања на ту функцију постојали притисци и захвалио му на доприносу који је дао за очување безбедности земље.

"На мени једноставно није да то коментаришем. Вулин ми је и друг са којим сам провео много времена, разумем и његову реакцију, али није отишла његова глава или слично. Постојали су притисци од почетка када је именован на ту дужност, од првог дана, и било је недвосмислено", рекао је председник Вучић.

То је сасвим тачно што је навео Вулин у свом писму, додао је председник Вучић.

"Он наравно одлично зна како се то креће и какве су последице биле или какве би последице могле да буду даље. Ја не могу и даље да коментаришем, јер њему је сад нешто лакше него мени, док ја не могу и даље да коментаришем све ствари, из простог разлога зато што сам председник Републике, али и зато што сам обавезан на чување тајни и о таквим стварима не могу да говорим", рекао је председник Вучић.

Рекао је да у сваком случају жели да захвали Вулину на доприносу који је дао за очување безбедности наше земље.

"За то да наша земља буде самостална и независна, што је један од постулата политике коју сви водимо у странци чији сам члан и код њених партнера. Радујем се сарадњи са њим у будућности, није крај живота, нити крај заједничких успеха", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић  је нагласио да Вулин никада није био руски агент, већ да је увек радио искључиво за Србију.

На питање да прокоментарише изјаву Зоране Михајловић да је он крив што Вулин није раније поднео оставку, због како је наведено, угрожавања националних интереса и окренутости ка Русији, председник Вучић је одговорио да је крив, као што је крив и за њу.

"Крив сам и за њу, много кривљи него за Александра Вулина. Александар Вулин није ничији агент и није агент Руске федерације што су неретко изговарали. Не бих да говорим ко је све агент неких других земаља, углавном западних, а ко је само потрчко САД. Ја немам право да о томе говорим ма колико доказа имам зато што не смем да злоупотребљавам своју функцију. Тамо на бироу морате да потпишете да такве ствари не смете да износите у јавности", рекао је председник Вучић.

Додао је да ствари које зна морају да остану закопане у његовој глави.

"Александар Вулин никада није био руски агент. Да ли је увек више волео Русију од САД, Енглеза или Немаца, нема никакве сумње. Али рећи да је радио за неког другог осим за Србију је апсолутна лаж", поручио је председник Вучић.

 

Хвала грађанима на 130.000 потписа подршке

Председник Вучић изјавио је да је Српска напредна странка сакупила 130.000 потписа подршке грађана за изборне листе и да ће они који изгубе на изборима поново тражити алибије зашто су изборе изгубили.

"Хвала људима на око 130.000 потписа. Толико смо скупили, али смо предали 90 и нешто хиљада, па је изборна комисија прихватила 90.000. Јер, скупљали смо и за локал, свуда да би били први, па су били велики редови, али укупно око 130.000 различитих људи. Негде за два сата, у Војводини за сат и 40, ту је странка изузетно организована захваљујући председнику Вучевићу", рекао је председник Вучић.

Коментаришући поновне медијске нападе на његову породицу,  председник је рекао да "кампања мржње према мајкама и породицама" није оно што народ Србије жели да чује и да оне који то раде треба да буде стид.

"Срећне изборе желим грађанима, то је важно демократско питање. А да вам кажем, тражиће ови поново алибије зашто су изборе изгубили, па нека се сете и почетка кампање и свега онога што су понудили грађанима - мржња према мајкама и породицама, то није кампања коју људи Србије хоће да чују", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да је он обичан човек и да то не може да сакрије, посебно не емоције, и да људи то добро знају.

"Ја јесам обичан човек, што не могу да сакријем. Функцију заслужите поверењем грађана. Не могу да сакријем своје емоције и то људи виде по мом изразу лица, виде по свему. Ја нисам човек који би могао да игра покер или да сакрије било шта, ви на мени видите када сам радостан када отварам фабрику и када сам под великим притиском када неки странци долазе да нам прете. Не морам ништа ни да кажем људима јер све јасно", рекао је председник Вучић.

 

До 31. октобра 3,792 милијарде евра инвестиција, то покреће раст

Председник Вучић изјавио је да је укупан износ инвестиција у Србији за ову годину, закључно са 31. октобром 3,792 милијарди евра, односно за око седам одсто више од рекордне прошле године и додао да је то важна вест, јер се на тај начин покрећу раст, повећавају плате и пензије.

"Пензионери од јуче почињу да добијају увећане пензије, од 5,5 одсто, а   већ у фебруару ће да добијају додатних 14,8 одсто повећање. Желим да кажем и да ћемо крајем новембра и почетком децембра корисницима социјалне помоћи исплатити 10.000 динара, као и уживаоцима неге, слепим особама и старима, онима који болују од тешких болести, такође омогућити да добију ту врсту помоћи, од 10.000 динара", рекао је председник Вучић и подсетио да је најавио да "велика фабрика долази у Ниш", односно "Аристон".

Навео је да је сигуран да људи примећују да "мора да се земља гура напред" као и да они дају снагу.

"Сваки дан по неколико пута ми је свега доста, али сам најпоноснији што остају резултати. Када се возим кроз Србији и идем ка Шиду, Новом Саду, Нишу...фабрика, хотела, ауто-путева, пруга. То ће и моја деца и унучад да се хвале. А ови то неће моћи да окрече, људи мисле да је то све загарантовано", рекао је председник Вучић.

Истакао је и да ауто-пут до Чачка не би био изграђен под претходном влашћу.

"Да не причамо ауто-пут до Димитровграда, да не причамо о Грделичкој клисури. Триста још година не бисмо имали те аутопутеве. Моравски коридор им не би пао на памет, а да не говоримо о Фрушкогорској коридору, аутопуту Рума-Шабац, брзој саобраћајници до Лознице. Да не причам о свему томе", рекао је председник Вучић и истакао да је садашња власт изградила око 460 километара ауто-пута, као и да се тренутно ради на још неколико пројеката.

"Тренутно радимо овај део од Пожаревца, Голупца, па ћемо одатле брзу саобраћајницу до Брзој Паланци, па је лево Кладово, десно Неготин, Повезујете целу источну Србију. Очекујемо да се велики број људи врати", рекао је председник Вучић.

Навео је да за три-четири дана почињу радови на прузи Ниш-Димитровград и Ниш-Брестовац.

"Према Лесковцу већ радим са Европљанима. То је питање инвестиција, живота људи, питање стандарда. Као што је питање магнета, мамографа, лечења ретких болести, а која је најважнија за људе", рекао је председник Вучић.

Истакао је да, када помогнете неком детету и обезбеди му се лечење, мајкама није тешко да кажу "хвала", пошто су њима деца све.

"Тада само крену сузе на очи. Морамо да пробамо да обезбедимо лекове за сву децу у наредном периоду, да лечимо од свих болести децу, за то ће нам требати још новца. Бићемо можда једина земља у свету која лечи све, јер данас лечимо оно што најмање 80 одсто земаља ЕУ не лечи. Али мислим да то треба да буде наш циљ, да се око деце ујединимо и то је оно што треба да радимо", закључио је председник Вучић.

 

Невиђена харанга против моје породице

Председник Вучић изјавио је да му је у емисији у којој је приказан филм, уприличено суђење какво није постојало ни 1945. и 1946. године, већ и да су и тада суђења била правичнија.

Председник Вучић је додао да су представници опозиције и тим филмом и својим понашањем показали каква ће бити предизборна кампања и да, како је рекао, таква харанга, у којој се нападају туђе породице, никада није виђена у Србији.

"Да вам неко прави двосатне филмове, да вам неко вређа мајку, да за мајку каже да је с неким другим правила децу, то говорите жени од 79 година која никоме ништа лоше није могла да каже и о којој ништа лоше не може да каже", рекао је председник Вучић.

Додао је да није реч само о његовој породици, да су његови противници спремни да сруше сваку породицу, да сруше све што је традиционално, све што је важно за грађане Србије.

"Јесте ли чули некад неког од нас да је говорио о њиховим породицама? Знате ли каква су имена њихових мајки и њихове деце? Не знате, а је л' питао некад неко да ли им је ово прави отац или није? Елементарна пристојност и елементарна људскост вам налажу да то не радите", рекао је председник Вучић.

Додао је верује да је то тако зато што су направили атмосферу у којој је све дозвољено.

"И они су чекали да крене изборна кампања да би то могли да емитују. Ја нисам знао, тек сам то данас видео, они су стварно тамо мени судили. Они су поставили столицу, па ваљда столица требало да одговара. Да ли се столица каје, пошто није било Александра Вучића на оптуженичкој клупи и осуђеничкој клупи", рекао је председник Вучић.

Додао је да је најлакше ударати у празан џак, када противник нема могућност да одговори.

"Немате право да кажете ни једну реч, имају право да вам у свој контекст убаце сваку реч, свако слово, сваки догађај, да их објашњавају на свој начин, уз безброј лажи, од снајпера у Сарајеву, пушака, измишљених, чега год хоћете. Али, колико год да лажу, колико год ви пута то да демантујете, не вреди", рекао је председник Вучић и додао да он нема 10 сати времена дневно да одговара на глупости, већ има паметније ствари којима мора да се бави.

Председник Вучић је рекао и да већ 12 година слуша исте лажи од политичких противника, попут оне да су из Брисела добили информацију да ће, чим се заврше избори, Вучић да призна независно Косово.

"Већ 12. годину слушам исте лажи и исте бесмислице. Говорили су пред претходне изборе да ћу ја да уведем санкције Русије, а да су они против санкција. На крају само ја остадох против санкција Русији. А они ме нападоше већ 3. и 4. априла зашто нисам увео санкције Русији и данас ме нападају зашто не уведем санкције Русији", рекао је председник Вучић.

Рекао је и да им тада није одговарао, јер му је интерес Србије био пречи од партијских интереса.

"Тиме сам нанео штету и партији коју сам у том тренутку водио. Друга ствар је био овај филм који је темпиран управо за почетак кампање, да се предаја листе "Србије не сме да стане" омаловажи, да покушају да ме унизе, да кажу погледајте растурили смо га", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да његови противници немају ништа друго да понуде и да то људи виде и да зато не треба да, како је рекао, измишљају да су изградили више путева.

"Ми ћемо поставити семафоре са тачним бројем изграђених километара аутопутева и путева уопште, показаћемо и железничке пруге, показаћемо сваку болницу", рекао је председник Вучић и нагласио да људи то виде и да то знају. 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк