Вести

ВУЧИЋ: УЛАГАЊЕ У ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР УЖИЦЕ 80 МИЛИОНА ЕВРА

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у Здравствени центар у Ужицу у наредне четири године бити уложено 80 милиона евра, што је више него што ће се уложити у Kлинички центар Крагујевац.

"Имаћете све ново, тешко да ће Крагујевац да кошта толико, само ће Београд да кошта више", рекао је Вучић током обиласка Здравственог центра Ужице, уз напомену да ће тим улагањем то постати велики Здравствени центар у Србији

Вучић је најавио и повећање плата здравственим радницима најкасније до 1. јануара.

"Радили смо на повећању плата у последње три године и то неће бити безначајно већ значајније повећање. За три, четири године имаћете феноменалне услове", рекао је Вучић.

Говорећи о улагањима у Ужице, Вучић је рекао да ће поред Здравственог центра у изградњу обилазнице бити уложено 30 милиона, а биће уложено и у водовод, изградњу котларница, што је све, веће улагање него у претходних 60, 70 година.

"Kада сам некада долазио у Ужице људи су причали да говорим глупости. Ускоро ћете да видите. Имаћете нови мост на Ђетини. То је 50 милиона, потпунио нови пут до Бајине Баште. А ако погледате плате од пре 6, 7 година и данас видећете да то није ни слично", рекао је Вучић.

Вучић је у разговору са грађанима, који су му указивали на личне проблеме, али и проблеме у овом крају, рекао и да ће Севојно у року од три године добити канализацију, али и да не може да обећа да ће да исправи све што је неко требало да уради пре 15, 16 година.

"Не могу да обећам да ћу исправити све историјске неправде, али ћете добити позив у року од седам дана", рекао је Вучић пензионеру који му се пожалио да живи у бараци 15 година после пензионисања, иако му је обећано решење стамбеног проблема.

Вучић је најавио да ће у наредна два месеца посетити Ариље.

 

 

 

Извор: Танјуг