Вести

ВУЧИЋ: ВАКЦИНИСАЊЕ ГРАЂАНА ИЗ ЦЕЛОГ РЕГИОНА, СИГНАЛ ДА РЕГИОН МОЖЕ ЗАЈЕДНО

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да је вакцинисање грађана из целог региона, протеклог викенда, био важан сигнал да регион заједно може брзо да напредује.

Вучић је рекао да је задовољан што смо могли некоме да помогнемо.

"То је био мали број људи. Ако смо било коме успели да сачувамо живот, то је велика ствар и задовољан сам због тога. Људи се не деле по томе којој вери припадају, у којој земљи живе, већ по томе можете ли да помогнете, да ли су добри или лоши, а дошли су добри људи", објаснио је Вучић.

Та вакцинација је показала да су заједничке могућности веће него што их сами доживљавамо.

Вучић је рекао да смо сви имали заједничке фрустрације, доживљавали увек да су други бољи.

"Данас када постајемо први, други или трећи у Европи у многим сегментима, људи то гледају с неком врстом неверице. Срећан сам што се то мења, што се постављају све већи циљеви пред Србију. Верујем да ће људи осетити да заједнички можемо брже и више", поручио је Вучић.

Вучић је изразио уверење да су грађани Србије поносни што смо могли неком ситницом да помогнемо људима у региону.

То нико није, према његовим речима, покушао да политички злоупотребљава, и урађено је, како је рекао, зато што је то наша дужност.

 

Нефер извештај Европског парламента у делу о опреми и здравству у Србији

Вучић је изјавио да је Извештај Европског парламента о Србији нефер по неколико питања, и издвојио део који се односи на стање здравственог система у нашој земљи, што га како је рекао, боли.

"Србија јесте на путу ка Европској унији и себи сам обећао да неко време сигурно нећу рећи ниједну реч… Али бих издвојио неколико нефер ствари. Није проблем, можете да помињете Телеком, Јовањицу, али када дођете до нечега што је очигледно као што је стање здравствене опреме, болница, вакцина, што је свима очигледно…", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да Србија, уз огромне жртве и даље има најнижу стопу смртности у региону и међу бољима у Европи, јер се трудимо да чувамо животе, а мере су нам међу најблажим, уз вакцинацију коју спроводимо боље од других.

Подсетио је на Рузвелтове речи да "нису важни критичари, они који добацују, већ тај ко је у арени, ко се бори за народ", што су, како је рекао, људи могли да виде.

"Заболело ме је, јер је нефер. Није ме погодило зато што ћу да изгубим власт, то ће свакако да се деси, питање је дана, године, али то је природно… Али, погодило ме је нешто друго", рекао је Вучић.

Цитирао је део извештаја у којем се осуђујује кампања дезинформација која се односи на помоћ Европске уније током пандемије од владиних званичника, те подстиче владу да грађанима обезбеди све информације у вези са пандемијом и вакцинама.

Зато је и рекао да су се неки људи изгубили у времену, као да су промашили земљу о којој говоре.

Навео је и да се у извештају примећује да здравствени систем пати од недостатка ресурса и одлива професионалне радне снаге, јер су, рекао је, овдашњи здравствени радници "аматерска радна снага".

Вучић је истакао да Србија тестира више него 80 одсто земаља Европске уније, а чак је и опрему за тестирање добила више од Kинеза.

"Kоја нам опрема недостаје? Имамо 570 респиратора у магацину… Да ли је могуће да тако нешто ставите у извештај. Није фер…", поновио је.

Вучић је додао да имамо 7.000 палетних места, дезинфикационих средстава, пулсних оксиметара, ЕKГ апарата…

"Све смо набавили, о вакцинама да не говорим, и онда неко каже нешто што је ноторна лаж", рекао је Вучић.

 

Речено ми је да Србија мора да буде скромнија и понизнија

Вучић је изјавио, а поводом успеха Србије током корона кризе и помоћи другим земљама, да му је речено да нико не жели да гледа изузетно снажну Србију.

"И то нису крили, то су ми у лице рекли важни представници великих сила. То хоћу да људи у Србији знају", рекао је Вучић додајући да не може да открије извор.

Подсетио је да је Србија послала помоћ Италији у вредности од 10 милиона евра и да су тада у Европској унији то доживели као политички ударац, а не као солидарност.

Додаје да је видео и како су у Европи у појединим земљама фалсификовали податке о привредном расту за трећи квартал само да Србија не би имала највећи стопу раста.

 

Србију нико не може вратити уназад

Вучић је поручио да је Србија неповратно отишла напред и да нико не може да је врати уназад, мада би многи желели да виде слабу Србију.

Говорећи о резолуцији Европског парламента Вучић је рекао да је та резолуција демантовала стварни живот, али да ће обавеза Србије бити да оно што је објективно у њој исправи у наредном периоду.

Напоменуо је да у извештају нема упада у РТС, тестера, ни упада у Скупштину, већ само да је полиција била преоштра.

"То нису двоструки стандарди и лицемерје, нема речи за то, људи у Србији то виде", констатовао је Вучић.

Вучић је одбацио критике да се понаша као некада Слободан Милошевић због става према извештају Европског парламента, наводећи да више нама опасности од санкција и бомбардовања.

"Већ осам и по година од како водим Србију и нисмо имали рат, санкције, ништа... знам да људи и данас тешко живе, али виде да земља иде у добром правцу. Чували смо мир и водили рачуна о свима. Није лако Србији на ветрометини, а ми смо успели да земљу доведемо да има раст, стабилан курс, изградимо путеве...", рекао је Вучић и најавио да ће Србија за годину дана имати двоструко више путева него у Брозово време.

Само слаба, спора, неуспешна Србија би им увек била демократска и добра, приметио је.

"Да признам Kосово добио бих Нобелову награду", рекао је Вучић додајући да му је доста награда, и да су за њега највеће награде путеви и болнице.

 

Србија до краја године или половине 2022. стиже хрватски БДП

Вучић је изјавио да ће Србија први пут до краја године или до половине 2022., како је рекао, у апсолутном износу по стопи БДП-а стићи Хрватску.

"Али, ми то не смемо да кажемо, јер смо онда на мети свих, њихових медија", рекао је Вучић.

Рекао је да није случајно што се против њега води кампања сваки дан у хрватским медијима, док у српским медијима нема ниједног текста о хрватским политичарима.

Вучић додаје да је Србија од четвртог места по платама у региону избила на прво место.

"У децембру је Србија први пут претекла и Црну Гору, када смо имали 562 евра, а Црна Гора 525 евра, Босна и Херцеговина 504 евра али ће реално имати око 470 евра, док ће Србија имати реалних 545 у марту...", навео је Вучић.

Вучић је додао да ће та разлика све више да се повећава у корист Србије.

"Ова земља је неповратно промењена", нагласио је Вучић додајући да Србија данас боље стоји у економији него у фудбалу, али да очекује и да ће наша земља и у фудбалу на челу са Драганом Стојковићем Пиксијем бити много боља.

Додаје да Србија више није земља у којој неко може да влада тако што ће имати приватни бизнис и рачуне у иностранству, као и да не гради путеве, болнице и друго за свој народ.

 

Витамини као знак пажње за пензионере

Вучић је најавио да ће сви пензионери у Србији до 5. јуна добити витамин Ц, Д и Цинк, и то за два месеца.

То је знак пажње за 700.000 пензионерских домова како би им се побољшао имунитет, рекао је Вучић.

Подсетио је да ће пензионери добити укупну помоћ од 110 евра и да држава гледа свакој групи пакетом мера да помогне.

Напоменуо је да се у овом тренутку гради 10 општих болница, у највећим градовима, као и да ће бити четири нова клиничка центра, почевши од Београда и Новог Сада.

Додао је да ће се у Новом Пазару градити или Дом здравља или болница, а упозорава и да је тамо приметан пораст заражених од короне.

"И у Београду су огромни бројеви, у ковид болници у Батајници, од 930 кревета попуњено је 909, док је у болници у Kрушевцу попуњено 290 кревета од 450, тако да нема разлога за опуштање", рекао је Вучић.

 

Држава ће укинути мере чим буде могла

Вучић је позвао грађане да разумеју да је борба са пандемијом велика и замолио их је да разумеју да ће држава чим буде могла укинути епидемиолошке мере.

Вучић је рекао да су мере оправдане и тражили су их стручњаци.

Упитан ко тражи укидање мера, Вучић је рекао да то траже сви, јер је то, како је рекао, сада популарно.

Међу онима који траже укидање мера су и многи из његове странке, међу којима има министара, а слуша то, како је рекао, и из породичног окружења.

"Сви мисле да водити државу значи додворавати се људима, а да нисам бринуо не бисмо имали ниједну вакцину и да нисам бринуо не бисмо имали ниједан ''панцир'' ни ''Лазара'' ни ''Милоша''...", рекао је Вучић.".

Није, како је рекао, изабран да би се додворавао било коме и да би измамљивао осмехе и аплаузе, већ да би Србија напредовала.

"А све то захтева тешке одлуке. Тешко је бити и председник кућног савета јер и ту треба доносити тешке одлуке", рекао је Вучић.

Или морамо да имамо једну поруку државе или не треба да постојимо, рекао је и додао да, ако неко неће да слуша и хоће да се, како је рекао, туче за "лајкове", он у тој игри неће да учествује.

Према његовим речима, много је оних који живе у виртуелном свету и ван реалности.

Сви морају да знају да постоје људи који другачије мисле, јер је то здраво за демократско друштво.

Подсетио је да Србија има најблаже мере у односу на друге државе у окружењу и Европи.

Мере се, рекао је, доносе да би се олакшало лекарима.

"Не руководим се тиме колику би подршку добио ако би укинуо мере, него се руководим тиме шта је боље за наше људе. Сви смо сити короне, свима дојадила корона, дојадила је и Богу и народу, свако од нас би да живи нормално", рекао је Вучић и додао да за то има разумевање.

Али, истакао је, грађани морају да разумеју да држава мора да доноси одлуке и да није исто када имамо 10 и 40 мртвих од короне.

Стручњаци, навео је, нису злонамерни већ желе да помогну својим колегама, али шта год да урадите "ви сте криви".

"Ми морамо да радимо да нам економија функцонише, али морамо и да заштитимо животе. То је нешто што људи морају да разумеју, а што се тиче победе на изборима до тога доводи политика", рекао је председник.

На крају, рекао је, ипак људи поштују резултате и гласају за резултате.

 

Вођен специјални рат против Србије како она не би била јака

Вучић је истакао да је против Србије вођен специјални рат само да не би била јака и нагласио да га је водила најмање једна страна обавештајна служба, заједно са овдашњим "морално малим људима који су мислили да ће себи да обезбеде више моћи и новца".

Вучић је, на питање да ли зна ко стоји иза одлуке о праћењу његовог брата и сина, рекао да зна већ годину и четири месеца.

Вучић је рекао да умире од смеха када неки тврде да имају некакве доказе којима ће га свргнути.

"Не интересује ме што су хтели мене, али да се борите тако што ћете некој страној служби да се додворавате тиме што ћете онима на чијој листи сте изабрани или постављани на функције да прогоните сина, брата, оца, да једном дечаку уништите живот, не могу", рекао је Вучић.

Вучић је указао да иду дотле да су писали пре неки дан да је Цвијана убио Веља Невоља, а да је био присутан Данило Вучић, а само, како је рекао, да би сакрили своје рачуне на Маурицијусу.

"Веља Невоља то није могао да уради, јер је био у кућном притвору са наногицом. Случајно у те датуме. Тиме рушите и борбу против организованих криминалних група, јер ако лажете тако онда то значи да држава лаже и о другим убиствима. Шта сте све време радили са измишљотинама од Гакова до Јовањице?", рекао је Вучић.

Kонстатовао је да је буквално вођен специјални рат само да Србија не би била јака.

Вучић примећује и да када неко помисли да иза њега стоји велика сила, на то можете само да одговорите "ти си много озбиљна будала".

"Тако слушам и ове из бившег режима како ће да им помогне неко други да дођу на власт. Зато што живе у прошлости, а не разумеју да на крају морате да победите представљајући своју политику", нагласио је Вучић.

Вучић је у том контексту констатовао и да је Слободан Милошевић пао јер људи нису видели никакву перспективу да ће да расту плате, пензије, да ће да се гради, као што су, додаје, видели да су ови од 2000. разорили и опљачкали све.

Вучић је скренуо пажњу на чињенице - да ускоро у Нишу отвара седму фабрику, Сињу, са 1.000 запослених, подсетио да у Новом Саду где нису 40 година отваране фабрике, ће ускоро отворити једну од највећих јапанских инвестиција, у Баричу сада једна кинеска фабрика запошљава велики број људи.

"Поносан сам што странка коју видим мислим да има најбоље људе, људе лојалних свему ономе што смо радили осам и по година и променама које смо донели, Србију променили од губитника до победника. Ја се не бојим ничега, једино што бринем је суд историје", поручио је Вучић.

 

Дан после говориће најгоре о мени, важно шта остаје иза

Од првог дана доласка на власт спреман сам да сутра не будем на власти, рекао је Вучић и наводи да зна да ће дан после одласка са власти, говорити најгоре о њему, али га то не плаши, јер му је важније што ће за 50 година људи да кажу ко је шта изградио, путеве, пруге, болнице, ко је подигао војску, доводио инвеститоре.

Вучић је на констатацију да су Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, Војислав Kоштуница, Борис Тадић "пали", јер су их издали њихови људи, који су их "први продали", и на питање да ли се осећа да је у сличној ситуацији, одговорио је:

"Пролазио сам кроз пакао прљаве кампање, од 2000. до 2012. Године. Нема ствари која није изговорена. Од првог дана доласка на власт спреман сам да сутра не будем и знам како ће да буде - сви ће пронаћи довољан разлог, како су ми говорили, где су биле грешке, шта је било лоше… То је природан процес, логично је".

Kако је рекао, лицемерје људи му је увек било одвратно, додајући да познаје многе из сфере медија, бизниса, који су били “страховито блиски” Милошевићу и Ðинђићу, а преварили су и једног у другог.

"Мислите ли да имам илузија таквих? Немам, никаквих", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да зна да ће дан после силаска са власти говорити најгоре о њему, али да га то не плаши, већ га занима шта ће за 50 година да кажу - ко је шта изградио, путеве, пруге, мостове, болнице, ко је војску направио, инвеститоре доводио…

Не жели, рекао је, да се пореди са Милошевићем, који је за њега био значајна историјска личност, шта год ко говорио, у сваком смислу.

"Али, никад га не бих карикатурално представљао. Он није био ни будала, ни глупан, неколико пута сам са њим седео. За мене је он направио неколико тешких грешака, што се тиче ратова, јер је обавеза да се израчуна, колико год тешко било и да се не доведе земља у тешку ситуацију", рекао је Вучић.

Додао је да ће историја судити и говорити и о понашању Милошевића у Хагу, у свему, али да свакако није за карикатурлано представљање.

Kада је реч о Зорану Ђинђићу, Вучић је рекао да је то трагична судбина лидера, који, рекао је, никад није имао популарност близу Милошевића, ни кад је погинуо, али који је имао изузетну енергију и желео отварање Србије према свету.

За Kоштуницу би, наводи, имао различите примедбе, али, додаје да је "сасвим сигурно да нема рачуне у иностранству".

"Тадић… Неки око њега су се много богатили од њега, да могу да издржавају и чукунунуке... То вам је док вам је неко потребан, после вас баце као тоалет папир", рекао је Вучић.

На питање има ли код њега у странци таквих, Вучић је рекао да има људи који су одлични, оних који се боре, који можда нису популарни, али су вредни и марљиви, али и оних без идеала, без емоција и које не интересује политичка странка.

Испричао је да му је један партијски саборац пре четири године, рекао да жели да напусти странку, не због њега (Вучића), већ због неких других људи, што му је, како је сам рекао, замерио.

"Странка се због тога не напушта. Није странка један, двоје, троје људи, већ програм, планови, борба на дневном нивоу… и зато не верујем у инстант покрете, дајте бар неку лојалност према плану и програму", рекао је Вучић.

Упитан за Славишу Kокезу, који је одбио полиграф, Вучић је рекао да он не верује да је Kокеза учествовао у било чему против њега, подсетивши да га је Kокеза бранио на демонстрацијама 2008. године, али тада, како је рекао, није био тако моћан и богат.

"Али, стварно не мислим да је учествовао у томе… Не палим се на приче - живот ти је угрожен", додао је Вучић.

 

Надлежни органи ће испитати Ђиласове рачуне

Вучић је изјавио да Драган Ђилас ниједног тренутка у својим изјавама, када је откривено да има скоро 70 милиона евра на 53 рачуна у 17 земаља, није рекао да нема те паре нити његова компанија пажљиво бирајући свој речник.

Вучић је истакао да ће се тим рачунима позабавити надлежни органи и поручио да ће неко морати да одговара за пљачку тих народних пара.

Председник је рекао да се Ђилас бранио после открића Новости како нема приватни рачун и да та банка не постоји.

"Али, видите има субсидијарна банка, само се прави да то не зна. Нема приватни, него има компанијски рачун где су он и његов брат ''бенефишери'', овлашћено лице", навео је Вучић.

Председник истиче да је реч о око 70 милиона евра пара које је Ђилас опљачкао у Србији.

"Такође, рекао је да нема банке и да нису банке издале те рачуне. Мораће да их издају тек када надлежни органи буду радили, а не када то ради нека новина или истраживачки тим. Али, ниједног секунда није рекао - ја немам те паре и моја компанија нема те паре. Обратите пажњу на речник", навео је Вучић.

Председник понавља да је то посао за надлежне органе и да није баш битно шта каже Ђилас већ шта ће да кажу надлежни органи о томе.

Вучић је уз то додао да има важнијих вести од тога што каже Ђилас и навео:

"Добио сам, не рачунајући причу о међусобном признању са Kосовом, једно заиста по свим осталим аспектима садржајно и добро писмо Ентонија Блинкена и хвала му на том. Ја сам њему честитао на постављању на важну функцију у Сједињеним Америчким Државама, и верујем да се и он присетио наше сарадње и чак и својом руком је потписао нешто - тако да је то важна вест", рекао је Вучић не откривајући о чему је реч.

 

Опозиција очајна, измишља јер нема друго политичко оружје

Вучић је оценио да опозиција нема никакво друго политичко оружје и да зато измишља свакакве бесмислице као што је смрт Владимира Цвијана, што само показује, како је рекао, колико су очајни.

"Kажу зашто Вучић није обавестио неког да се упокојио Цвијан. Па нисам му ништа у фамилији, зашто бих ја обавештавао било кога? Нити је државни функционер, четири или пет година је прошло откада је отишао од нас и ушао у Сандуловићеву странку. Не разумем, био сам довољно пристојан и нисам говорио ниједну реч ни против кога. Мислио сам, ћути, пусти породицу, трагедија се догодила. Откуд знам ко је постављао надгробни споменик, то питајте његову породицу", прокоментарисао је Вучић.

На питање о спекулацијама о наводном опроштајном писму Цвијана, Вучић је рекао да су поједини питали зашто није прочитао опроштајно писмо, које је, како је рекао измишљено.

"Одакле мени његово опроштајно писмо. Мислили су да ћу изаћи са неком измишљотином полазећи од себе".

Додаје да све то показује колико  су очајни они који немају друго политичко оружје, као и да верује да ће грађани судити по ономе шта је неко урадио за свој народ.

 

Држава реформама обезбедила за храм, споменик...

Вучић је истакао да је Србија озбиљним реформама, радом, успела да обезбеди средства којима је завршила храм Светог Саве, подигла споменик Стефану Немањи.

Вучић је рекао да је патријарх Иринеј желео да га заштити и да је увек од Руса тражио више пара за храм него од наше државе.

"Ја сам му рекао што не решимо храм Светог Саве, а он је рекао да Србија нема тих пара", присетио се Вучић.

С тим у вези је Вучић констатовао да је Србија имала божију промисао са избором патријарха, како Павла, Иринеја, тако и сада са Порфиријем...

Пренео је да је покојни патријарх Иринеј, када је држава уплатила првих 10 милиона евра, рекао да га је срамота да пита може ли још.

"Ја сам рекао да не могу да гледам да сто генерације не може да заврши Храм. Тако је било и са спомеником Стефану Немањи. За то све је потребно да проведете озбиљне, реформе, да радите и живите за то", објаснио је Вучић.

Вучић је додао и да је љут када је видео да људи, који код нас треба да граде, не могу да добију радне визе.

"Уместо да издамо визе у року од 24 сата, не разумем да морају да чекају десетак и више дана. Некога баш брига за то што се гради и кажу шта ће нама сада ти Турци, Kинези... Та бирократија ме не занима, не подносим је", рекао је Вучић.

 

Организовани криминал ће бити уништен

Вучић је поновио да Србија неће бити земља организованог криминала и да ће сви који су део тога бити уништени.

Вучић је рекао и да је у Доминиканској републици ухапшен један од наследника кавачког клана Никола Вушовић Џони, али и да је убрзо пуштен.

"Слободан је ко птица, а ви знате ко тамо једини одлуке доноси и на који начин", рекао је Вучић, и додао да смо на то били упозорени.

Упитан да ли је Вушовић био у Kокезиној кући, рекао је да о томе нема података и да се не зна где је нађен.

Говорећи о Вељи Невољи, напомиње да је то део црногорског клана, као и да нема сумње да је за нека убиства постојала прећутна сарадња неких људи из полиције.

"Нису били анђели, али нико нема право да их убије", рекао је Вучић.

За организовани криминал рекао је да је поред мафије умешан и део државних органа, али да је увек присутан и инострани фактор.

"До крајњих инстанци сви ће бити уништени", поручио је Вучић.

Рекао је и да је његово прислушкивање несумњив покушај државног удара, и да од 26 безбедоносно интересантних људи ниједан није оптужен низашта.

Наводи да је то радио и бивши режим, али да тада није био председник и истиче да нико не сме да прислушкује председника републике.

 

Земљу губитника претворили смо у земљу победника

Вучић је изјавио да је поносан на све што је, у претходних готово 10 година, изграђено и направљено у земљи, на то што су оздрављене финансије, а земља губитник претворена у земљу победника.

У том смислу, поново је указао на мрежу путева и пруга које се граде или ће се градити, а што значајно утиче на побољшање квалитета живота људи.

Вучић је поновио да ће за 10 месеци бити готово брза пруга Београд - Нови Сад, којом ће се путовати 200 км на сат, па ће бити потребно пола сата од центра Београда и Новог Сада.

Градиће се, рекао је, и брза пруга до Ниша, као и Ниш - Димитровград брзине 120 километара, а у плану је, рекао је, и да се направи договор за пругу брзине 120 км, кроз Гределицу.

"После тога ћемо возом у Солун, Солунску регију… Требаће 2.10 сати до границе са Северном Мекедонијом, до Солуна шест сати, брже него аутом", рекао је Вучић.

Реновирана је, рекао је, пруга према Вршцу, Ресник - Ваљево, циљ је да се додатно оживи пруга Бар - Београд, а верује да ће моћи да се оживи и пруга према Загребу.

Набројао је да ове године крећу радови на изградњи аутопута Ниш - Плочник, да се ради Моравски коридор, који спаја Kоридоре 10 и 11, да су у току радови на изградњи деонице аутопута Прељина - Пожега, а градиће се и аутопут Пожега - Kотроман, према Вишеграду, према Републици Српској и Босни и Херцеговини, као и "Kарађорђе" кроз Шумадију.

Ускоро крећу радови на Фрушкогорском коридору, Нови Сад - Рума, радиће се аутопут Београд - Зрењанин, као и једна Северна саобраћајница која би спојила северозапад и североисток земље.

Такође, подсетио је и да остаје важан пут од скретања са аутопута до Пожаревца, затим од Пожаревца до Великог Градишта и даље до Голупца, Kладова.

Најавио је да ће ускоро бити спроведен гас у Ваљево и Врање.

"Гас за Ваљево кошта 28 милиона, плус 14,5 милиона да се рашири до домаћинстава, укупно 43 милиона. У Врању нам треба још више", рекао је Вучић и додао да турски Теклас тражи гас, јер жели да отвори и другу фабрику на југу.

Вучић је констатовао и да у Србији нема довољно радника, на сваком градилишту су странци, иако се код нас највише гради.

На питање како Србија данас има више новца, одговорио је да је разлог у томе што је постављено да држава функционише како треба.

 

О куповини важне опреме за полицију

Вучић је најавио куповину веома важне опреме за полицију и војску, која ће, како је рекао, Србији омогућити да уради 90 одсто онога што сада могу Израел, Емирати и Сједињене Америчке Државе.

Вучић је рекао и поновио да ће у борби против криминала и корупције ићи до краја и ту, како је рекао, нема велике филозофије.

"Полиција је и сада озбиљно опремљена, наручили смо много тога новог, а набављамо веома важну додатну опрему. За нас више неће бити немогућих ствари, све што могу Израел, Емирати и Сједињене Америчке Државе моћи ћемо и ми 90 одсто", рекао је Вучић.

На питање зашто штити Небојшу Стефановића када су му медији већ пресудили, Вучић је рекао да није приметио да је министру одбране пресуђено.

Приметио је, рекао је, да је Стефановић кога су донедавно критиковали постао звезда опозиције и њихових медија.

Председник је поновио да је Стефановић урадио много добрих ствари и неће, како је рекао, да пресуђује за оно што је њему лично урађено.

"Нећу да заборављам шта је добро урађено. Да ли постоји љутња код неких људи, постоји али верујем да човек може да призна грешку и да учини нешто боље. На њему је", рекао је Вучић.

 

Признајем само оне који раде искључиво за Србију

Вучић је изјавио да у Србији амбасадори и тајкуни не састављају владе као у неким другим земљама, као и да прихвата само оне људе који раде искључиво за интерес Србије.

Упитан да ли и које амбасаде имају своје министре у влади, Вучић је одговорио:

"Да ли има оних које више воле у односу на неке друге, сасвим сигурно да има. Могу да кажем ко, кога, где више воле, али би то било бесмислено. Ја сам човек који не подноси људе који су агенти других земаља и других служби".

На питање да ли су "тражили некога", Вучић је рекао да јесу.

"Најчешће ништа не прихватите, а некада вам се то уклопи у оно што сте замислили", рекао је Вучић и нагласио да не подноси агенте и људе који раде за друге земље а не раде за своју земљу

Они ће то увек да оправдају тиме што су наводно радећи за другу земљу у ствари најбоље радили за своју земљу, рекао је Вучић уз констатацију да он у то не верује.

"Признајем и прихватам само оне којима је Србија интерес, преча и важнија од свега и ништа више од тога", поручио је Вучић.

 

Ми се боримо за сваки глас

Вучић је рекао да се Српска напредна странка бори за сваки глас, јер не жели да неко други осваја гласове када вредно и добро раде, а ако неко други победи на изборима, рекао је да ће му честитати.

"Веома је важно да људи разумеју да се неко поноси својим радом и резултатима", рекао је Вучић коментаришући резултате локалних избора у Kосјерићу и Зајечару.

Рекао је да локални избори нису исто што и парламентарни, али да се Српска напредна странка бори и трче свуда, јер је то питање одговорности.

Оценио је и да ДС С и ПОKС одлично раде и рекао је да су зато и добили доста гласова у Kосјерићу.

Осврнуо се на резултате истраживања јавног мнења по којима, како је рекао Саша Радуловућ и Шешељ боље стоје од "перјаница" бившег режима, а покрет "Не давимо Београд" чак пет пута и зато их, како је рекао и нема у њиховим медијима.

Када је реч о методама политичке борбе истиче да он неће да се служи нечим што је испод части, да говори да је неко луд, или да користи ситуацију против политичких противника као што је сада случај са Лечићем.

"Нећу никога да оптужујем, мрзим да будем навијач", рекао је Вучић и додао да није ни судија ни тужилац.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи